temperatures extremes

Pedregada intensa a Bordes d'Envalira

Meteorologia ha activat l'avís groc per fortes tempestes durant la tarda

Previsió de tempestes intenses aquesta tardaMeteo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La previsió per aquesta tarda de tempestes fortes localitzades en diferents punts del país s'està complint. A Bordes d'Envalira la pluja ha anat acompanyada d'una intensa pedregada que ha quedat enregistrada en un vídeo per l'usuari NWPD on es veu la quantitat de calamarsa acumulada al terra per les precipitacions. Els xàfecs amb pedra han arribat també al Tarter.

Meteorologia havia advertit de l'arribada d'un front en una setmana de temperatures per sobre dels 30 graus deixarà "alguna tempesta localitzada però intensaaquesta tarda" que ha portat a activar l'avís groc, entre les 15 i les 21 hores.

Les màximes es van registrar ahir amb màximes que van arribar fins als 33 graus a la capital, segons va informar el Servei de Meteorologia i avui Andorra la Vella es mantindran en els 30 graus. Dimarts el temps es mantindrà estable i assolellat, mentre que dimecres a la tarda podria caure algun ruixat a la tarda. El canvi de temps podria arribar dijous, amb l’arribada d’una pertorbació del nord dels Pirineus que podria deixar precipitacions generalitzades, segons Meteo.

L’any 2022 va ser el més calorós registrat a Espanya, i també a tot Europa, tal com informen des de la web eltiempo.es que qualifiquen el proper estiu d’“abrasador”. Els estius han anat escalfant-se des dels anys 80, amb onades de calor cada cop més comunes.

tracking