proposta de lleis

Concòrdia proposa que només es construeixi al fons de la vall

La formació planteja apujar la cessió urbanística al 20% i que es pugui fer amb pisos

Bartolomé, Escalé i Casadevall a la roda de premsa.g. d.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari de Concòrdia té en marxa diferents proposicions de llei. Una de les propostes que estan treballant és la modificació de la Llei del sòl amb l’objectiu de minimitzar l’impacte urbanístic en l’entorn natural però també el de promoure l’habitatge a preu assequible. Un dels plantejaments és fixar el percentatge de la cessió urbanística fins a un 20%. Actualment, aquesta xifra se situa entre el 5% i el 15%, i en el cas d’alguns comuns se situa en el 0%. Però més enllà d’augmentar-ne la cessió, una altra de les propostes noves és que aquesta es faci directament en pisos perquè l’administració pugui destinar-los a lloguer assequible i no establerts pel preu del mercat.

També va deixar clar la seva posició respecte a no permetre urbanitzar en terreny muntanyós o en espais verds. Segons el president del grup, Cerni Escalé, no s’han de permetre noves urbanitzacions fora del fons de vall i vol incentivar l’habitatge a preu assequible, ja que “és interessant que les persones en desprotecció estiguin al centre urbà”, va declarar. L’avantatge, reitera Escalé, és descentralitzar l’habitatge de protecció oficial i fer conviure persones de diferent poder adquisitiu en els mateixos immobles. D’aquesta manera, l’habitatge segueix sent considerat com d’interès nacional i s’evita l’efecte gueto.

Llei d'inversió estrangera

Una altra de les propostes tractades és la Llei d’inversions estrangeres. El conseller general del grup parlamentari, Pol Bartolomé, va assegurar que la proposta legislativa pretén ser una modificació del text de l’any 2012. La idea presentada posa l’accent en el fet de mantenir les autoritzacions i els tràmits pel que fa al procés d’inversió per part de persones estrangeres, però enfortint i evidenciant el seu control, així com limitar la compra d’habitatges per part de persones no residents. Bartolomé va reiterar que “no s’ha de liberalitzar” el mercat i va remarcar el risc d’atraure noves inversions aprofitant que no s’ha implantat la nova reforma.

PROPOSTA D'UNA LLEI DEL BENESTAR

El conseller general de Concòrdia Jordi Casadevall ha presentat una nova eina legislativa per implantar una llei del benestar i tenir més en compte la qualitat de vida del ciutadà i de les empreses al país. Suggereix crear un nou índex de càlcul no només amb factors econòmics, sinó també indicadors “més subjectius”, segons assenyala, per fer una valoració integral de tots els àmbits de la vida quotidiana d’una persona. Aquests inclouen l’alimentació, l’educació, la mobilitat i la sanitat pública, però també la seguretat, la qualitat del medi ambient, el compromís cívic i la conciliació familiar i laboral, entre altres. Casadevall valora la possibilitat de “ser el primer país que ho faci”.

tracking