rEPORTATGE

Estalviar, també a l'escola

L’escola andorrana rep un premi per un projecte centrat a estalviar energia.

Els alumnes i docents de batxillerat premiats.SFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Estalviar energia és quelcom essencial per frenar el canvi climàtic i l’Escola andorrana n’és conscient. Tant és així que els seus esforços han tingut finalment una recompensa i les mesures proposades i aplicades pels alumnes de l’Escola andorrana de batxillerat per estalviar energia han estat reconegudes amb el segon Premi Blanquerna Impulsa.

El projecte s’ha portat a terme pels alumnes de primer de batxillerat de l’Escola andorrana i l’objectiu era aconseguir la millora energètica del centre, segons informa Govern en un comunicat. Per això els alumnes van decidir posar en marxa dues mesures clau: el control de la ventilació de les aules (màxim deu minuts cada hora) i baixar la temperatura de la calefacció un grau menys del que establia el decret del Govern, és a dir, a 19 graus, i als passadissos a 17 graus.

El jurat ha valorat “que el projecte té molta força perquè, tot i tenir un interès clar per la globalitat del centre, s’ha comptat amb la implicació i les idees de l’alumnat per portar-lo a terme”, i indica que és un treball “molt engrescador i amb un gran vessant pràctic en relació amb l’estalvi energètic”, s’especifica en la nota de premsa. Pel que fa als resultats del projecte, l’estalvi aconseguit al centre de batxillerat de la Margineda durant el període desembre-març 2023 va ser del 24,6% respecte al mateix període de l’any anterior. En l’àmbit elèctric, l’estalvi al mateix període desembre-març va ser del 14,98%.

El projecte s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de FEDA, que va fer una tasca de conscienciació de la problemàtica mediambiental global i del país a través d’una xerrada informativa, així com del gestor energètic del centre educatiu que va ajudar els alumnes a estudiar mesures concretes per intentar reduir més el consum energètic.

tracking