meteorologia

Una pedregada tenyeix de blanc les Bordes d'Envalira

Les fortes tempestes que van caure a tot el país van portar pedra a la vall d’Orient

L'usuari NWPD comparteix un vídeo de la pedregada a Instagram.NWPD

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Servei Meteorològic Nacional advertia ahir durant el matí de tempestes fortes localitzades en diferents punts del país i, a la tarda, aquesta previsió es va complir. Va ploure a tot el Principat i a les Bordes d’Envalira la pluja va anar acompanyada d’una intensa pedregada.

L’usuari NWPD (@nowrokingonpowderdays a Instagram) va gravar un vídeo de la pedregada i el va penjar a xarxes socials. En els prop de 40 segons de gravació es veu la quantitat de calamarsa acumulada a terra per les precipitacions. Els xàfecs amb pedra van arribar també al Tarter i tot plegat va fer que Meteorologia activés l’avís groc, que es va estendre de les 15 a les 21 hores.

Es tracta d’un canvi dràstic de temps. El cap de setmana va ser totalment assolellat i es van enregistrar temperatures per sobre dels 30 graus. En efecte, les màximes es van donar diumenge amb temperatures que van arribar fins als 33 graus a la capital, segons va informar el Servei de Meteorologia.

Pel que fa a la previsió meteorològica de la resta de setmana, el servei informa que avui el temps es mantindrà estable i assolellat tant al matí com a la tarda. Demà al matí el sol continuarà sent el protagonista durant el matí, però a la tarda podria caure algun ruixat. El canvi de temps més dràstic arribaria de cara a dijous, amb “l’apropament d’un front que aportarà més inestabilitat i una baixada de les temperatures”. Així doncs, després d’un matí assolellat, a la tarda es preveuen precipitacions generalit­zades.

L’any 2022 va ser el més calorós registrat a Andorra, Espanya i també a la resta Europa, tal com informen des de la web eltiempo.es, que qualifica aquest estiu d’“abrasador”. Els estius han anat escalfant-se des dels anys vuitanta, amb onades de calor cada cop més comunes.

tracking