Un curtcircuit deixa 100 abonats sense llum

Les tempestes de Sant Julià deixen 90 litres per metre quadrat

El director d’Energia i Transports assegura que no hi ha danys materials

L'estat aquest matí de la rotonda de la Portalada després de la inundació d'ahirFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El director d’Energia i Transports, Carles Miquel, ha explicat avui que les tempestes van deixar 90 litres d’aigua per metre quadrat a Sant Julià i que les tasques de neteja pertinents s’han anat desenvolupant durant la tarda i la nit d’ahir principalement, però a aquest matí encara continuaven amb els treballs a la zona de l'Epizen, la carretera de Fontaneda i La Rabassa. Així mateix, Miquel ha assegurat que el servei meteorològic ja havia previst el temporal i és per això que “els talls de trànsit van ser gairebé inexistents” i no hi ha hagut cap dany material considerable.

Desbordaments i carreteres tallades

Sant Julià va tornar a ser ahir l’epicentre de les afectacions de les fortes pluges que van caure a partir de la tarda arreu del país. La zona de la Portalada i les carreteres de Juberri i Fontaneda van ser les zones més afectades a causa de desbordaments i esllavissades que van alterar la circulació. La forta baixada d’aigua d’un torrent de la zona de la Portalada va acabar arribant a la car­retera general 1, i a les vuit del vespre el Govern informava que efectius del COEX i dels bombers estaven treballant per reconduir-la. El desbordament, a l’altura de la rotonda del centre comercial Epizen, va obligar a fer talls puntuals del trànsit i a la circulació alternativa. A última hora del vespre era la zona que encara mancava per normalitzar perquè es mantenia la meitat de la rotonda tallada i els cotxes circulaven per l’altra meitat i en els dos sentits de la marxa, aprofitant el doble carril. Fins al lloc també es va desplaçar el ministre d’Ordenament Territorial, Raül Ferré, i efectius dels bombers es mantenien vigilants en aquell punt passades les deu de la nit.

Les altres afectacions viàries, com la de la CS-130, la carretera secundària de Juberri, que es va haver de tallar al trànsit a conseqüència d’una esllavissada, s’havien resolt i pels volts de les nou de la nit es va recuperar la normalitat. A la CS-140, a la carretera de Fontaneda, es va activar pas alternatiu també a causa d’un despreniment.

Tal com havia succeït dimarts, les incidències van afectar el centre del poble de Sant Julià i carrers centrals, com és el cas de l’avinguda Verge de Canòlich, es van veure inundats d’aigua. Un centenar d’abonats de la zona es van quedar sense llum, després que l’aigua es col·lés a l’habitacle soterrani que protegia un transformador elèctric. Va ser un dels múltiples serveis en què els bombers van haver d’intervenir. Es va instal·lar un generador per retornar la llum als abonats.

El cònsol major, Josep Majoral, es va manifestar via xarxes socials fent una crida a la calma, tot recordant la feina dels cossos d’emergència per “recuperar la normalitat al més aviat possible”.

El servei de Meteorologia mantenia l’avís groc activat per precipitacions fins a la matinada. Al vespre, quan la tempesta havia remès, va exposar que s’havien acumulat 84,5 mm a la Borda Vidal, dels quals 36,4 havien caigut en només mitja hora, fent palesa la magnitud de la tempesta en molt poca estona. Mobilitat, al seu torn, alertava que en cas d’haver-se de desplaçar calia ser molt prudent i consultar l’estat de les carreteres.

Bombers al transformador inundat a l'avinguda Verge de Canòlich.

tracking