la companyia canadenca assegura que vol continuar

La primera funció de 'Festa' esgota entrades

Torres assegura que es renovarà contracte si el grau de satisfacció dels espectadors és alt i la companyia assegura que vol continuar

El muntatge recupera la major presència de números acrobàtics.@ANDORRAWORLD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cirque du Soleil va inaugurar ahir l’espectacle Festa amb el 100% de les localitats venudes. La companyia canadenca va brindar una celebració plena de vida, imaginació i colors davant de 3.500 espectadors que van rebre amb aplaudiments la primera funció de l’estiu.

L’edició d’enguany no disposa d’una zona dempeus i compta, únicament, amb seients per al públic, eliminant així les entrades més econòmiques o gratuïtes que oferien els altres anys. Tot i això, les xifres indiquen que l’edició d’enguany està tenint un èxit superior respecte a la de l’any passat. Andorra Turisme va confirmar que s’han exhaurit fins a 50.000 entrades, superant el ritme de vendes de l’any anterior, i s’han distribuït el 90% de les localitats en els caps de setmana, sobrepassant el percentatge de l’any passat.

La funció, que està disponible de l’1 fins al 31 de juliol, és una oda a les millors representacions, acrobàcies i números que ha tingut el circ al llarg d’una dècada al Principat. Torres va afirmar que “s’ha volgut fer un best-of de les millors representacions dels altres anys”. La història segueix el viatge d’un hoteler que s’endinsa en l’imaginari dels seus passats deu anys, cosa que marca un clar reflex del vincle que té el Cirque du Soleil amb Andorra. La vicepresidenta i directora general d’Esdeveniments i Experiències del Cirque du Soleil, Marie-Josée Adam, va celebrar la “gran estima que té la companyia pel país”. Va reiterar, en diverses ocasions, que “és un espectacle únic i exclusiu per a Andorra”.

El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, va evidenciar durant els parlaments previs al debut que el circ és un gran referent mundial: “Estem molt satisfets, al cap de deu anys, de tenir un esdeveniment consolidat que ens aporta molt al país.” Tot i això, va aclarir que encara no s’ha parlat de futures edicions, però no descarta tampoc fer-ho de cara al setembre. “Si el grau de satisfacció és prou alt, evidentment ens encoratja a seguir amb el Cirque”. Va seguir dient que si el resultat és un 3/10, l’any que ve “no continuaria”, mentre que, si és un 9,5/10, “hi ha molts números que la col·laboració segueixi endavant”.

Per la seva part, la vicepresidenta del Cirque du Soleil, Adam, va assegurar que el lligam amb Andorra “és una col·laboració de cor”, citant textualment, i va seguir dient que “ja són deu anys i esperem mantenir vives les converses”.

PASSAVEN DEMANANT EL PAS

Nervis i tensió. Això és el que sentien els actors durant l’hora prèvia al debut. Una gran sala, climatitzada i empaperada, donava la benvinguda a l’esquelet corporatiu que conforma l’obra. Un espai ampli per al moviment i alt per al salt. A la dreta, l’àrea d’estiraments. A l’esquerra, l’espai de maquillatge. No hi ha aire per respirar, no hi ha moment per estalviar. Tot és un cúmul d’expectació amb entusiasme. Mentre els planxistes feien els seus últims repassos i els maquilladors perfilaven les línies, alguns ballarins passaven demanant el pas. Al fons de tot hi havia l’espai de relaxament. A l’esquerra del fons de tot, l’espai de ball. Tot estava ple d’enganxines, dibuixos, guies, esquetxos. Ningú es podia perdre. I mentre seguien planxant i perfilant, alguns ballarins passaven demanant el pas. Els rostres volien cridar, però les seves figures no els deixaven. El vestuari penjava com estel·les caigudes i les fotografies omplien el mural com claus. Potser encara no hi havia aire per respirar. Els planxistes seguien la feina, les maquilladores no aixecaven la mirada. Semblava que els cossos volguessin escapar d’aquella sala climatitzada i empaperada per submergir-se en el gran recinte escenificat i arrebossat d’espectadors. Els aplaudiments i xiulets donaven la benvinguda a l’imaginari del Cirque. Ara sí, el pas ja estava donat. Comença la funció.

L'obra 'Festa' estarà en exhibició de l'1 fins al 31 de juliol.

tracking