prevenció alimentària

Avís a les embarassades per si han consumit sobrassada Escaubells

Els metges les insten a acudir a la consulta pel risc d’haver contret listeriosi

Es van vendre “poques unitats del lot” i en un únic establiment.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Col·legi de Metges, Meritxell Cosan, va fer una crida a les dones embarassades i va recomanar que qualsevol que hagi consumit sobrassada Escaubells ha d’anar al metge immediatament, ja que es va detectar que el bacteri que pot estar en l’aliment pot causar un avortament entre les 48 i 72 hores posteriors a la ingesta.

La sobrassada de la marca Escaubells va ser retirada de la venda fa pocs dies per la possible presència del bacteri Listeria monocytogenes, més conegut per provocar la malaltia de la listeriosi.

El ministeri de Salut va emetre una alerta sanitària per informar de la retirada del producte al país. Aquest havia estat comercialitzat, únicament, en un establiment del Pas de la Casa.

Tot i això, el ministeri va remarcar que “s’havien venut poques unitats del producte abans de la retirada de la venda de la resta d’unitats del lot”. El ministeri va aconsellar als ciutadans que hagin adquirit productes de sobrassada d’aquest lot que “per precaució s'abstinguin de consumir-la”.

Va especificar , a més a més, que la listeriosi afecta especialment les persones amb sistemes immunològics debilitats o febles, dones embarassades, nounats i adults d’edat avançada. La malaltia també pot presentar símptomes de febre alta, dolor muscular, nàusees, vòmits i diarrea.

Uns dies després de la notícia de la retirada del producte, el Col·legi de Metges va alertar que el bacteri pot ser especialment perillós pel que fa a les dones embarassades. “Qualsevol dona embarassada que n’hagi consumit o cregui que podria haver-ne consumit ha de trucar urgentment al ginecòleg o a urgències i fer profilaxis antibiòtiques, ja que pot provocar un avortament a qualsevol edat gestacional”, va informar Cosan.

tracking