associacions

Dimissió col·lectiva a Apapma, que es queda 'desarticulada'

La presidenta ho deixa juntament amb altres càrrecs i s’espera un nou equip al setembre

Patricia Bragança al centre de la capital.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (Apapma) es troba en un moment d’aturada en la seva activitat a causa d’una sèrie de renúncies que van trencar fortament la corporació. El grup estava en mans de la presidència de Patricia Bragança des de l’abril del 2021, quan va emprendre el lideratge de l’associació amb la voluntat de “tirar-la endavant i fer-la créixer”. Bragança va prendre el relleu de l’antiga presidència de Carles Iriarte, que mantenia un lideratge de més de vint anys, però assegurava que volia deixar marge per a la renovació d’idees i maneres de fer. Segons fonts properes a l’entitat, Bragança va presentar recentment la dimissió per no poder fer-se’n càrrec. També consta la dimissió de la vicepresidenta, de l’advocada Meritxell Valls i de la vocal Meritxell Gonzàlez.

Les persones properes a Apapma van assegurar que desconeixen els motiu reals de l’impasse en el qual es troba l’associació i no saben si la causa és per raons personals o per un problema de conflicte intern.

Ara, però, l’associació està a l’espera de fer un canvi integral en els membres de la junta directiva. Això implicarà la reactivació del funcionament que s’espera a mitjan setembre. Tot i estar en un moment d’incertesa, l’associació reprendrà la trajectòria després de l’estiu, com a molt tard a final d’any.

Cal recordar que l’associació és històricament coneguda al país en matèria de sostenibilitat i activisme dels animals, la flora i els entorns naturals des de la seva constitució, l’any 1989. Una de les problemàtiques que va tractar recentment va ser la controvèrsia del forn incinerador de la Comella. L’entitat tenia la voluntat de tancar la infraestructura, atès que no “eliminava” els residus, sinó que els “cremava”, segons va declarar en diverses ocasions. Tot i això, en la darrera reunió que el Govern va convocar amb l’entitat per abordar la problemàtica del forn cap representant de l’associació va assistir-hi, reiterant encara més un significat de confusió.

Aquest seguit d’incerteses va provocar una situació d’inestabilitat a l’entitat i va emboirar la possibilitat de reactivació.

Tot i això, l’entitat preveu ara reprendre l’activitat posterior als mesos d’estiu i reactivar les accions que havia deixat pendents i les noves que han anat sorgint.

tracking