Apapma preveu recuperar l'activitat al setembre després de les dimissions

Bragança al·lega que la seva activitat professional no permet que continuï

Carles Iriarte, anterior president d'Apapma, el 2020.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació ecologista Apapma recuperarà l’activitat a partir del mes de setembre, segons va assegurar ahir Patricia Bragança, expresidenta després de presentar la dimissió.

L’advocada, que va prendre el relleu de Carles Iriarte, va justificar la decisió d’abandonar la històrica associació perquè no disposa del temps necessari ni la dedicació per tractar els temes del dia a dia: “Treballo de nou a nou en el millor dels casos i m’he adonat que és impossible exercir la responsabilitat de tenir Apapma viva i en ple rendiment dins de la societat”, va comentar ahir.

Bragança, que està immersa en el judici de BPA com a lletrada d’ofici, també ha de centrar-se en els altres processos de clients particulars: “Per a mi és inviable. El líder era el Carles. Vaig creure que seria capaç de prendre’n el relleu però és molt complicat”.

Preguntada per la coincidència que la seva no sigui l’única renúncia, sinó que tres persones més també ho deixen i per tant hi ha qui suposa que hi podria haver un conflicte intern, l’expresidenta no hi va voler aprofundir: “Se’ls ha de preguntar a elles, jo només puc parlar per mi i la raó és estrictament laboral, no tinc la capacitat d’assumir tanta feina de cop, que em deixa sense temps.”

Ara des de l’associació s’està treballant per fer la transició i Bragança confia que al setembre estigui operatiu un nou equip amb persones que puguin tenir la dedicació que Apapma necessita. “L’associació és necessària per protegir el medi natural, especialment en uns moments tan crítics a causa del canvi climàtic.”

L’exresponsable de l’entitat es mostra convençuda que Apapma “por aportar el seu granet de sorra en la lluita contra el canvi climàtic”. També va reconèixer que la falta de temps impedeix que segueixi amb atenció la gestió del Govern pel que fa a la política mediambiental, “i tampoc puc delegar, ja que hauria d’instruir una persona sobre el tema a debatre. Tot el problema és al voltant de la falta de temps”.

Apapma es troba en un moment d’impasse. En ple estiu el setembre serà una data important al calendari quan es faci possible reiniciar la tasca d’aquesta associació, que va ser fundada el 1989 i que té com a objectiu la protecció del medi ambient, les plantes i els animals.

tracking