Magallon, Segués i Marsenyach participen a l'Assemblea de la Francofonia

La delegació de parlamentaris s'ha desplaçat a Tblisi

Marc Magallon, Núria Segués i Pere Marsenyach a TblisiCG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els consellers Marc Magallon, Núria Segués i Pere Marsenyach estan participant en la 48a sessió de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) que se celebra a Tblisi, capital de Geòrgia, fins demà dissabte. Magallon ha pres part en la comissió de política de l'entitat, Segués en la reunió de la xarxa de dones parlamentàries i de la xarxa de joves i en la comissió d'Educació, comunicació i afers culturals i Marsenyach en la trobada de la comissió d'Afers Parlamentaris, segons informa el Consell General.

La sessió plenària ha aprovat diverses resolucions com ara l'adhesió d'Ucraïna com a membre observador i el canvi d'estatus de Geòrgia que entra com a membre associat a l'organització. I s'ha presentat l'informe d'activitat i financer del 2023-2027. La trobada ha aprovat a més presentar la candidatura perquè l'APF sigui observador a l'ONU.

Magallon ha destacat en la intervenció a Tblisi que "la Francofonia inclou països i regions on la llengua francesa és parlada i compartida per milions de persones i això proporciona un terreny fèrtil per a la mobilitat i els intercanvis entre els països francòfons". I ha remarcat que dominar el francès permet establir-se, estudiar o treballar més fàcilment en diferents països de parla francesa. El conseller general ha manifestat que s'ha d'aconseguir que "aquest espai francòfon sigui un veritable bressol d'oportunitats per als joves, artistes, intel·lectuals i investigadors".

tracking