Salut

Alerta sanitària per unes galetes amb burundanga

El lot contaminat s'ha comercialitzat en dos establiments del país

Les galetes de Gerblé contaminades amb burundanga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries espanyoles han retirat del mercat un lot de galetes amb llavors de xocolata de la marca Gerblé per estar contaminades escopolamina, coneguda popularment com burundanga, i traces del medicament atropina, que s'han distribuiït a Andorra, Espanya i França. El producte són galetes sense gluten i han estat fabricades a l'estat francès.

El ministeri de Salut ha emès una alerta sanitària per a la població aquesta tarda i assenyala que va alertar divendres els establiments del pais de la contaminació de les galetes i es van retirar de la venda unitats del lot afectat amb burundanga a dos comerços del Principat. I s'especifica que es va activar el protocol per fer la traçabilitat dels productes venuts i informar els clients d'aquesta incidència.

Salut recomana els compradors dels lots contaminats que "abstinguin de consumir-les i les retornin al lloc de compra". I indica que l'atropina i la burundanga són substàncies que es troben en algunes plantes "i poden tenir efectes tòxics en el cos humà si es consumeixen en grans quantitats".

El lot afectat és el 51914913 i es presenta en un paquet de cartró de 150 grams amb caducitat per al 20 de setembre vinent, segons la informació de l'Agència espanyola de seguretat alimentària i nutrició. La detecció de la droga es va fer a Catalunya i les autoritats recomanen als compradors d'aquestes galetes que verifiquin si corresponen al lot contaminat i no consumir-lo. La primera notificació de l'alerta és del 30 de juny i no s'han trobat persones afectades per la ingesta del producte de Gerblé.

tracking