justícia

Deneguen la residència a una dona per un positiu d'alcoholèmia

Es considera un delicte penal i, per tant, consta que té antecedents

El servei d'Immigració.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La justícia ha avalat la denegació del permís de residència que va dictar el Govern a una dona que tenia antecedents penals per haver donat positiu en un control d’alcoholèmia. La dona va interposar demanda contra el Govern, en què sol·licitava que s’anul·lés l’acord que havia desestimat el recurs formulat contra la resolució en virtut de la qual es va denegar l’autorització d’immigració temporal sol·licitada a favor de l’agent. La Batllia va desestimar la demanda i la dona va presentar un recurs a la sala administrativa del Superior, també desestimat.

En el recurs, la dona recordava que la llei disposa que el sol·licitant d’una autorització inicial de residència ha d’acreditar que no té antecedents penals arran de la comissió d’infraccions doloses, la qual cosa implica que el legislador exigeix la comissió d’una pluralitat de delictes, mentre que l’agent només havia estat condemnada una vegada. I afegia que el delicte de conducció amb un grau d’alcoholèmia superior a 0,8 g/l de sang que havia comès és un delicte culpós i la llei només preveu la denegació de l’autorització en el cas d’infraccions doloses.

Els magistrats consideren que no es pot discutir que la dona va ser condemnada per ordenança penal de 14 de març de 2022, com autora responsable d’un delicte menor de conducció de vehicle automòbil amb un grau d’alcoholèmia superior a 0,8 g/l de sang. I en conseqüència, “la desestimació de la seva sol·licitud resulta obligada per la tinença d’antecedents penals per l’esmentat delicte”. Igualment, assenyalen que no ofereix dubte que el delicte de conducció amb un grau d’alcoholèmia superior a 0,8 g/l de sang és una infracció dolosa i no culposa.

tracking