el temps

Alerta taronja per ràfegues de vent violentes

Meteorologia avisa de tempestes aquesta tarda i ventades de fins a 120 quilòmetres per hora

Alerta taronja per ventades fortes a tot el paísMeteo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El servei meteorològic ha activat l'avís taronja de "perill important" per la previsió que hi hagi tempestes aquest vespre que poden "provocar fortes ràfegues de vent i fenòmens violents extrems". L'alerta per les ventades anuncia que poden arribar als 10 quilòmetres per hora als fons de vall i fins als 120 quilòmetres per hora als cims i s'ha previst que es produeixi entre les 18 i les 21 hores amb afectació a tot el Principat.

El pronòstic del temps indica que avui serà una jornada de sol amb màximes de 35 graus i pols en suspensió que acabarà amb tempestes amb algun ruixat i llampegades que poden ser seques. Andorra està afectat a més des d'ahir per l'avís groc d'altes temperatures i xàfecs tempestuosos.

Protecció Civil adverteix que les ventades afectaran més el nord del país i arribaran especialment a última hora de la tarda i demana precaució evitant les activitats a l'exterior i tenint cura amb el mobiliari urbà i assegurant o retirant tot el que pugui caure dels balcons i terrasses. A més, recorda que cal "extremar l'atenció al volant i limiteu els desplaçaments innecessaris".

L'avís taronja es defineix en l'escala d'alertes com la previsió de "fenòmens meteorològics perillosos/adversos" i es demana seguir l'evolució de la situació meteorològica i les consignes de seguretat emeses pels serveis públics, sobretot Protecció Civil, segons recull Meteorologia. Govern destaca que els departaments de Meteorologia, Protecció Civil, Mobilitat i cossos especials "romanen atents a l'evolució d'aquest front".

Meteorologia informa que aquests dies de temperatures altes s'estan vivint "inversions tèrmiques estivals a les valls", un fenomen que expliquen "és típic de les situacions de calor extrema".

tracking