administració

Els sindicats acusen el Govern de “falsejar” les nòmines per la pujada del 3%

Recurs judicial de la plataforma per no haver apujat el 3% el complement de millora

La presentació del recurs administratiu per Lluís Anguita i Joan Torra.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La plataforma sindical, integrada per vuit sindicats i associacions de l’administració general i de la justícia, ha presentat una demanda judicial contra la decisió del Govern de no apujar el 3% al complement de millora dels treballadors públics. El col·lectiu considera que aquest augment aprovat en la darrera reforma de la Llei de la funció pública, que se suma la pujada del 7% per l’IPC, també s’ha d’aplicar a aquest complement.

Tot i això, la demanda obeeix sobretot a la forma de procedir del Govern, que segons els sindicats hauria “falsejat” nòmines per solucionar la situació que s’ha produït arran del gener passat, quan es van augmentar les graelles salarials un 3%. Aquesta pujada només es va aplicar al sou base i no al complement de millora, fet que va originar que la posició retributiva dels de tots els funcionaris (que pot anar des del 80% fins al 120% al llarg de la carrera) que percebien aquest últim complement es rebaixés, tal com es va reflectir a les nòmines. Per aquesta raó, el 14 de febrer els vuit sindicats van interposar un recurs davant el Govern en el qual al·legaven que la posició retributiva només es pot rebaixar si un funcionari canvia a un lloc de treball de nivell superior. D’aquesta manera, al març, l’executiu va modificar a l’alça la posició retributiva de tots els funcionaris, fins i tot per sobre de la que tenien el 2022, però no aplica l’augment del 3%, que suposa que no s’ajusta a les taules salarials publicades al BOPA. “Així, la ‘solució’ que sembla ser que ha trobat el Govern ha estat ‘augmentar’ la posició retributiva dels funcionaris, encara que no es correspongui amb la realitat”, segons un comunicat de la plataforma. Això significaria, segons els sindicats, que el Govern hauria modificat i alterat les nòmines que ja havien estat publicades “suposadament a fi de simular una posició retributiva superior que no s’ajusta a la realitat, per tal de no aplicar l’augment del 3% al complement de millora”.

Donen suport a la demanda el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General, l’Associació de Bombers d’Andorra, el Sindicat Penitenciari Andorrà, el Sindicat de Funcionaris de Duana, el Sindicat de l’Ensenyament Públic, A-118, el Sipaaj i el Sindicat d’Institucions Penitenciàries. La vocal del Sipaag Jacqueline Caubet va considerar “molt greu” que l’executiu hagi modificat les nòmines, motiu principal perquè s’hagi presentat la demanda, que s’ha tramitat per la via administrativa però que podria passar a la penal si així ho acordés el batlle. “És una pujada falsa”, va manifestar Caubet.

tracking