hi haurà una trobada al setembre

La Unesco ajudarà a preparar els projectes de patrimoni mundial

La ministra de Cultura veu factible la presentació de les dues candidatures l’any vinent

AudreyAzoulay i Xavier Espot, al despatx del cap de Govern.SFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Amb l’objectiu de presentar els projectes que opten al reconeixement de la Unesco l’any que ve, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, va anunciar ahir durant la visita de la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, que s’ha organitzat una reunió informal amb els tècnics de l’organisme i que es durà a terme durant el mes de setembre vinent.

Bonell es va mostrar optimista amb la visita d’Azoulay, que ha vingut a Andorra amb motiu del 30è aniversari de l’entrada del país a l’organisme i amb l’objectiu de conèixer en primera persona els projectes ja reconeguts, com les falles de Sant Joan o el Ball de l’Ossa del Carnaval d’Encamp, però sobretot per conèixer els que opten a candidatura com és el de l’art de construir murs en pedra seca, o el projecte transnacional, liderat per Andorra juntament amb França i Espanya, que reuneix 12 monuments d’èpoques diferents, des de l’edat mitjana fins al segle XVI. “Tenim els monuments, tenim els documents, però ens cal l’expertesa per configurar el relat”, va explicar Bonell fent al·lusió a la reunió que tindrà lloc al setembre.

Per la seva banda Azoulay va destacar la “bona cooperació entre Andorra i la Unesco, una cooperació que s’ha intensificat en els darrers anys” després de la inscripció al Patrimoni Mundial de la vall del Madriu. Azoulay també va posar èmfasi en el projecte de reserva de la biosfera d’Ordino, “que ha d’afrontar els reptes de protecció de la biodiversitat de la natura i preservació de la biosfera, compaginant de manera duradora aquesta preservació amb l’activitat humana”.

El retorn dels Estats Units a la Unesco va ser un altre dels temes comentats tant per Azoulay com per Imma Tor, la ministra d’Afers Exteriors. “Suposa un 22% del total del pressupost i permetrà desenvolupar nous projectes relacionats amb la intel·ligència artificial.” Així mateix, Tor va assenyalar que la igualtat de gènere serà altre dels eixos de treball de l’organisme.

La visita va començar amb una reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot, va continuar a Engolasters, el circuit de les Fonts, i va finalitzar a Ordino, on van apropar-se a la reserva de la biosfera i la Casa d’Areny-Plandolit. La trobada amb els artistes del projecte Art Camp i el passeig fins a l’escultura de l’Arbre de la Pau va posar el punt final al recorregut.

tracking