trobada entre Barrera i Mínguez

El PSC es compromet a rebaixar un 50% el cost del bus a Andorra

L’alcalde i la candidata per Lleida volen millorar el pas per la frontera en hores punta

Àngel Ros, Montse Mínguez i Joan Barrera.PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Congrés dels Diputats espanyol, Montse Mínguez, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, es van reunir ahir a la capital de l’Alt Urgell i van tractar diverses qüestions relacionades amb el Principat. L’alcalde Barrera i la candidata Mínguez aposten per trobar una solució al preu del bus entre la Seu d’Urgell i Andorra que ha de permetre disposar d’una tarifa plana per als treballadors fronterers que el fan servir cada dia per anar a treballar. Tarifa que hauria de ser subvencionada com ja ho són els transports de les àrees urbanes. Cal aconseguir així una reducció del 50 per cent del preu. Avui el preu del bitllet és de 3,80 euros per viatge i l’abonament de 40 viatges és de 121 euros. Per tant, en el millor dels casos anar i tornar de la feina té un cost diari de sis euros, recorden els dos polítics en una nota de premsa.

Barrera i Mínguez també es van comprometre a treballar per millorar el pas per la frontera hispanoandorrana a les hores punta, en què els treballadors fronteres fan llargues cues determinats dies de l’any.

Entre les inversions recollides als darrers pressupostos generals de l’Estat espanyol van destacar també “els tres milions d’euros per la futura residència de la Seu d’Urgell, que cobrirà el 50% del cost de l’obra, i de la qual la Generalitat n’hauria d’aportar el 50% restant”.

A la trobada també es va posar en relleu inversions tan importants com “els 260 milions d’euros per a l’Eix Pirinenc, una dotació milionària per ajudar a vertebrar el territori i facilitar les seves comunicacions”.

tracking