simulació a engolasters

Assaig de la policia davant un atac hostil

La policia va fer ahir un entrenament a càrrec dels aspirants a convertir-se en agents.

Els alumnes agents durant el simulacre

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’expectativa és aprendre per saber actuar quan surten al carrer en qualsevol circumstància. Així ho va confirmar un alumne agent amb motiu del darrer exercici prèviament als exàmens finals.

El cos policial va organitzar ahir al vespre la darrera maniobra del període de formació de la 57a promoció d’alumnes i va comptar amb nou aspirants, sis nois i tres noies. La prova consisteix a simular una manifestació hostil en la qual els agents han de demostrar que estan preparats per respondre en un escenari de màxim risc. Bruno Modesto, el responsable de la formació, va explicar que els alumnes faran front a una vintena d’agents figurants del cos policial i del centre penitenciari que atacaran contra ells. La maniobra, que pretén simular una situació d’enfrontament, també compta amb el suport del cos de bombers, per a l’encesa i l’apagada del fals incendi, i de la Creu Roja, per a la prevenció d’accidents.

Els alumnes que passin les proves podran donar servei a partir del mes de setembre una vegada hagin superat les fases i hagin exercit com a suport de pràctiques a totes les unitats del cos policial durant un mes.

Bruno Lasne, el director del cos, va informar que es convocaran una desena de places més abans de que acabi l’estiu, concretament quatre de nova creació i les altres per cobrir vacants de jubilació i excedències. Lasne va aprofitar per fer una crida a les dones per animar-les a presentar-se i a formar part del cos policial. Segons va indicar, l’objectiu és arribar a la paritat, “idòniament, del 50%-50%”, ja que actualment les dones al cos policial representen prop del 10% del personal. El director va afegir que el nombre d’agents idoni al Principat segueix sent inferior al desitjat, atès que calen 300 professionals operatius, en comparació amb els 261 actuals, per assegurar un millor servei.

PUJA LA INVERSIÓ EN SEGURETAT PÚBLICA

La despesa pública en ordre públic i seguretat es va situar l’any passat en 59,5 milions d’euros, un 10,4% més que el 2021, segons l’informe publicat ahir per Estadística. El departament va indicar que l’import suposa el 6,3% del liquidat total de les Administracions públiques, quatre dècimes més en comparació amb l’exercici anterior, i representa un 1,9% respecte al PIB, el mateix que l’any anterior. La despesa, que va situar-se l’any passat en 59,5 milions d’euros, correspon en 46,5 milions a la seguretat i en 13 milions a la justícia.

Els alumnes agents durant el simulacre d'una manifestació hostil.

tracking