finances

Els crèdits tous pendents de tornar sumen 135 milions

El Govern ha abonat 3,2 milions per impagaments dels beneficiaris

L'edifici administratiu del Govern.FERNANDO GALINDO

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els crèdits tous concedits per fer front a la pandèmia que encara no han estat tornats sumen 135 milions d’euros. Així s’extreu de la resposta escrita del ministeri de Finances a una pregunta del conseller socialdemòcrata Pere Baró, en la qual el Govern també especifica que moltes d’aquestes empreses han optat per transformar el crèdit en préstecs i això els dona de termini set anys per tornar els diners. Són, per tant, diners pendents de recuperar que, ara per ara, no es considera que puguin ser impagaments. El ministre Lladós, en l’escrit, apunta que “a la llista s’inclouen els que han amortitzat parcialment el deute o, en els casos en què els n’han concedit dos més, n’han retornat un”. De la mateixa resposta escrita s’extreu que, d’altra banda, 44,5 milions ja s’han amortitzat.

Així mateix, l’executiu també informa que ha obert 79 procediments d’execució per impagaments. En total, s’indica s’han hagut d’executar 95 avals, ja que a algunes de les societats se’ls havia concedit més d’un crèdit tou, per un import total de 3,2 milions d’euros.

Només en aquest darrer cas, però, es fa constar el nom de l’empresa concernida. Pel que fa a les empreses pendents de retornar els diners o les que ja ho han fet, el Govern manté l’anonimat perquè considera que fer-los públics “pot tenir un efecte negatiu sobre elles”.

tracking