institucions

Regne Unit i Andorra signen un programa de mobilitat juvenil

Xavier Espot rep Hugh Elliot a la seu de Govern.SFGA / C. Esteve

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Promoure l’accés dels joves a unes oportunitats que els permetin treballar, aprendre la llengua i obtenir una millor comprensió de la cultura i la societat d’altres països. Amb aquest objectiu com a eix central, el Govern va signar ahir un protocol d’entesa amb el Regne Unit per establir un programa de mobilitat juvenil, Youth Mobility Scheme (YMS), que faciliti l’atorgament d’un permís de residència i treball als joves d’entre 18 i 30 anys als respectius territoris. La formalització de l’acord va ser a càrrec de la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, i l’ambaixador del Regne Unit acreditat a Andorra, Hugh Elliot, qui es va desplaçar fins a Andorra i també es va reunir amb el cap de Govern, Xavier Espot, i els ministres Jordi Torres i Conxita Marsol.

L’entesa facilita l’adquisició d’un visat per viure i treballar al Regne Unit i Irlanda del Nord per un període inicial de 12 mesos prorrogable fins als 24 mesos màxim. Inicialment, el programa tindrà un total de 100 places per a cadascun dels països i entrarà en vigor a partir del 2024 amb la comunicació corresponent de l’obertura de convocatòria i els requisits concrets per poder-hi accedir. El nou programa de mobilitat juvenil se suma a l’oferta actual per poder residir i treballar al Canadà, Irlanda, Alemanya i a la futura signatura del conveni amb Austràlia, que encara no està en vigor.

Durant les reunions de treball amb el cap de Govern i els ministres s’han tractat altres temes d’interès per reforçar la col·laboració entre els dos països. Per exemple, s’ha avançat en la negociació per a l’establiment d’un conveni per evitar la doble imposició amb la fixació de primeres rondes tècniques de treball.

tracking