FESTA NACIONAL FRANCESA

Tribolet destaca el pes de la cultura

L’ambaixador parla de l’excel·lent relació amb el Govern i la bona salut de l’idioma

Tribolet destaca el pes de la culturaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’excel·lent relació del país francès amb el Principat va ser l’eix central de la celebració de la festa nacional del 14 de juliol a l’ambaixada gal·la. Jean-Claude Tribolet, l’ambaixador francès, va destacar la bona cooperació amb el Govern, la bona salut de l’idioma al país i la recuperació del camp cultural en temps de post­pandèmia.

Tornarà el Saló de l’ensenyament francès el 23 de novembre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, que preveu acollir una vintena d’escoles i universitats del país veí. Tribolet va voler renovar-ho per enguany degut al creixement dels joves que marxen a estudiar a França i la demanda d’assistents de llengua gal·la a les escoles de parla catalana i del país, una iniciativa que es pretén millorar de cara al curs escolar 2023-2024.

L’ambaixador també va comentar el pes que està tenint la cultura al Principat, un àmbit que la pandèmia havia limitat, però que segons Tribolet s’ha recuperat en els darrers mesos i s’encetarà amb més força de cara al 2024, amb més esdeveniments programats.

La cooperació bilateral no va quedar enrere, atès que es van iniciar les converses amb Pierre-André Durand, prefecte d’Occitània, per a la millora de l’accés fronterer, la construcció d’un paraallaus a la zona duanera i la voluntat d’escurçar la carretera que connecta Andorra amb Tolosa. Tribolet va indicar que el diàleg transfronterer s’afrontarà de nou de cara al mes d’octubre vinent.

Jean-Claude Tribolet a l'ambaixada francesa. ahir.

tracking