eleccions generals al país veí

Queixes per les cues per votar a l'ambaixada espanyola

Alguns dels votants no havien portat la documentació necessària

Votants a l'ambaixada espanyola.V.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ahir va ser el primer dia en què els residents amb nacionalitat espanyola van poder votar a les eleccions generals a la seu de l’ambaixada d’Espanya a Andorra. Durant tot el matí van formar-se cues a l’edifici de Prada Casadet, més per la lentitud en el procediment de votació –i també, cal dir-ho, perquè alguns residents no havien portat tota la documentació necessària per poder exercir el seu dret a vot– que no pas pel ritme d’afluència de votants. Alguns van haver d’esperar fins a una hora per dipositar el seu vot a l’urna, i al migdia el temps d’espera no havia disminuït.

El residents espanyols poden votar a l’ambaixada espanyola fins al proper dijous 20 de juliol a la una de la tarda. Els horaris d’obertura de l’ambaixada són dilluns, dimarts i dimecres de nou del matí a quatre de la tarda, dijous de nou del matí a una de la tarda, i dissabte i diumenge de deu del matí a sis de la tarda. Els comicis se celebren, a Espanya, el proper diumenge 23 de juliol. Només hi ha una mesa, situada en un dels soterranis de l’edifici de l’ambaixada (s’hi arriba per una rampa situada a l’accés lateral de l’edifici).

A Andorra hi viuen 24.500 residents espanyols. Descomptant-hi els menors, tenen dret a vot prop d’unes 23.000 persones. El cònsol general d’Espanya a Andorra, Jorge de Orueta, va apuntar en declaracions al Diari que espera que fins al 20 de juliol a la una de la tarda hagin votat entre 4.000 i 5.000 persones, si es tenen en compte les xifres de participació dels últims anys. “Aquests serien uns bons números de participació”, va afegir el cònsol general.

Un cop acabi el període de votació a l’ambaixada, els sobres s’agruparan per províncies i s’enviaran a Madrid, on s’obriran, es comptaran i s’afegiran a l’escrutini general.

tracking