Immigració

Arrestada per falsificar un certificat per obtenir el permís de treball

La policia destaca que s'han detectat "diversos intents" de manipulació de documents en les darreres setmanes

Oficines d'Immigració i Treball a l'edifici administratiu de l'ObacFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia informa aquest matí d'una nova detenció d'una persona que ha sol·licitat el permís de residència i treball al Principat i ha presentat documentació falsificada. En aquest cas es tracta d'una dona de 36 anys acusada d'un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídica per falsificar un certificat amb les dades relacionades amb l'experiència i la vida laboral per aconseguir l'autorització per viure i treballar a Andorra.

El cos de seguretat ha fet públic un comunicat remarcant que en les darreres setmanes el grup d'Estrangeria s'ha detectat "diversos intents" d'alteració de documents per obtenir el permís de residència coincidint amb l'augment de les sol·licituds per a la temporada d'estiu que ha provocat l'arrest de les persones que havien manipulat la documentació. El servei d'ordre recorda que aquesta falsificació és un delicte que comporta "conseqüències penals i administratives", i a més de la detenció "i una possible expulsió suposa no poder optar al lloc de feina". Amb l'afegit quedeixa antecedents penals i això impedirà que l'infractor pugui demanar de nou el permís de residència fins que es caduquin.

El servei d'ordre recalca que la policia i el servei d'Immigració "comproven minuciosament les sol·licituds i es troben que els certificats d'experiència laboral són el document que més d'intenta falsificar". I especifiquen que es tracta d'un document privat que acredita l'experiència com a treballador per al lloc de feina que demana i s'ha de comprovar amb la documentació de vida laboral del país d'origen, que ha d'anar segellat. Els agents han detectat alguns casos de "manipulacions o falsificacions d'aquests segells o postil·les".

tracking