laboral

El consolat del Perú es mobilitza pels abusos a la construcció

Prepara un equip jurídic per estudiar com procedir contra l’empresa Casyre

La façana de l'ambaixada peruana a Madrid.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El consolat del Perú a Barcelona ha posat els ulls sobre el que està passant amb els seus compatriotes a Andorra en el ram de la construcció. Segons ha pogut saber el Diari de fonts del col·lectitu, de moment han contactat amb el treballador que ha denunciat l’empresa Casyre per incompliment del contracte i deixar-lo al carrer d’un dia a un altre, i els serveis consulars estan treballant per formar un equip jurídic que decideixi el procediment idoni per defensar aquest treballador, que en aquests moments continua sota l’ajuda d’Afers Socials.

També s’ha involucrat l’ARPA (Associació de Residents Peruans a Andorra), que de la mà del consolat a Barcelona està recopilant informació dels diferents conflictes que puguin patir els seus compatriotes per traslladar-les al Govern de Lima a través de l’ambaixada.

Capa cop són més els treballadors que denuncien les condicions en què es troben a Andorra, tot i que no volen parlar per por a possibles represàlies i prefereixen el silenci. L’irrumpció d’advocats a càrrec del Govern peruà pretén acabar aquesta situació d’indefensió. El fet que la comunitat resident hagi transmès una carta a l’ambaixador del Perú a Andorra és significatiu. En la missiva exposen que hi viuen 1.200 peruans, a banda dels que es desplacen de forma temporal per treballar. En la missiva es recorda que fa 10 anys va ser destituït el cònsol honorari del Perú a Andorra, Gerardo Gutiérrez-Armesto, de manera que la comunitat ha quedat “en el desemparament administratiu, assistència i protecció per part de l’estat peruà”.

És per aquest motiu que reclamen la reobertura del consolat honorari, ja que afirmen que desconeixen amb exactitud quants residents són al Principat, i permetria facilitar la solució dels problemes que tenen.

tracking