afers socials

El Servei d'Atenció a Víctimes de Violència atén 176 casos

Les dades corresponen als sis primers mesos de l’any i és un 19% menys dels dossiers despatxats durant el mateix període del 2022

La darrera manifestació del 8 de març.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere ha atès 176 casos durant els sis primers mesos de l’any. Les dades facilitades pel Govern especifiquen que 87 són casos nous, és a dir, no coneguts anteriorment pel servei; 50 són casos de prevalença, oberts anys anteriors i que continuen tractant-se en l’actualitat, i 39 són casos de retorn, els quals havien estat atesos al servei en algun moment, però es van tancar i aquest any s’han tornat a obrir. Es tracta d’un 19% menys de casos dels que es van atendre en el mateix període del 2022, quan la xifra se situava en 209.

La majoria de dones que han arribat al Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència durant aquests sis primers mesos de l’any tenen entre 28 i 39 anys, seguides de les que tenen entre 40 i 51 i, finalment, de les que tenen entre 18 i 27. El servei ha hagut d’actuar en dos casos que implicaven menors d’edat. Pel que fa a la situació laboral, les dones ateses pel Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere acostumen a trobar-se en una situació laboral activa. Independentment d’aquestes estadístiques, l’executiu remarca que no existeix un perfil concret de dona víctima de violència de gènere i que aquest tipus de violència es dona en qualsevol franja d’edat, situació laboral, social i també econòmica.

Pel que fa a com han arribat aquestes 176 dones al Servei d’Atenció, 90 de les víctimes hi han acudit per iniciativa pròpia, mentre que 34 dones han estat derivades per Afers Socials, 21 pel cos de policia i set per l’Hospital Nostra Senyora Meritxell. Les 24 víctimes restants han accedit al servei per altres vies no especificades per les dades del Govern.

tracking