Es prohibeix l'ús de productes monodosi fets de plàstic

Exemple d'envasos de plàstic en monodosi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Continua el desplegament de la Llei d’Economia circular, i a partir del 21 d’octubre es prohibirà la distribució de productes en monodosi fets de plàstic per al consum en el mateix local. El mateix reglament defineix un producte monodosi de plàstic com “aquell envàs d’un sol ús de plàstic que conté condiments, conserves, salses i altres amaniments destinats a ser consumits en una sola vegada”.

En aquesta classificació entrarien principalment salses i amaniments que no necessitin refrigeració; oli i vinagre; melmelades, mel, crema de cacau, crema de llet; sucre, sal i pebre; cafè soluble que no requereix preparació per consumir-lo i cacau en pols. Des de Govern es recorda que facilitar la monodosi suposa una infracció greu amb una penalització d’entre 300 i 3.000 euros.

Segons el portaveu del Govern, Guillem Casal, es tracta d’una proposta ja parlada amb els distribuïdors i, per tant, s’espera que hi hagi una bona acceptació i que s’acompleixi sense cap irregularitat.

D’altra banda, el Govern també va validar el reglament que estableix la llista dels productes de plàstic d’un sol ús que estan subjectes a reducció i que no disposen actualment d’alternatives adequades, més sostenibles i assequibles, com vasos per a begudes, tapes, o recipients per a aliments, com ara caixes. En aquest cas, la normativa entrarà en vigor el pròxim 27 de juliol.

tracking