immigració

L'executiu no farà marxa enrere en les condicions del reagrupament

Casal adverteix que es rebutjarà els que incompleixin les noves condicions econòmiques

Guillem Casal, en la roda de premsa després del Consell de MinistresSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“És una mesura honesta”, així va catalogar Casal l’enduriment de les condicions econòmiques per realitzar el reagrupament familiar que exigeixen que una persona resident hagi de percebre un sou de gairebé 3.500 euros per poder traslladar al país la parella i un fill menor. El portaveu va insistir en el fet que no es replantegen cap canvi: “Elevar els llindars és una manera de dir que aquí el cost de la vida és car i complicat”. Casal va fer referència al creixement de la inflació en un 7% el darrer any i a la problemàtica de l’habitatge que “des de Govern s’està intentant pal·liar”.

Respecte a la mesura, Casal va insistir que “volem que quan la gent vingui aquí visqui en unes condicions laborals, socials i personals dignes”. Segons el ministre s’ha d’evitar que els nouvinguts acabin trobant-se en una situació en què es vegin abocats a haver de marxar, i que generin una problemàtica de treball o un problema social suplementari.

Quant a les reaccions en contra expressades pels partits de l’oposició i del Raonador del Ciutadà, Casal va recordar que tots els grups sempre s’han mostrat d’acord i a favor en el fet que s’ha de fer una regulació de les persones. “El problema és que quan el Govern en fa ús d’aquests mecanismes, els mateixos partits que diuen que han de garantir aquest model de política migratòria posen el crit al cel”. El ministre va exposar que haurien d’explicitar què és el que realment volen: si mantenir el flux de la migració o no. “És molt fàcil fer política des de la bancada de l’oposició sense prendre cap mena de responsabilitat”. Casal va insistir que el Govern ha de gestionar la situació amb els instruments que tenen sobre la taula, i que ara mateix es troben en una situació de creixement econòmic on hi ha beneficis associats, però també algunes disfuncions.

“El problema és que es vol fer política al voltant d’aquesta mesura, i es vol fer d’una forma excessiva”, va insistir.

El portaveu va recordar que el reagrupament familiar afecta casos molt concrets de la Llei d’Immigració i no afecta la majoria, “per començar, els que formen part de la quota de temporada mai han tingut accés i no en tindran”. El ministre va explicar que només són els que tenen quota prorrogable qui poden accedir al reagrupament familiar, i dins d’aquest grup “el reagrupament familiar està pensat per aquells casos en els quals únicament treballi una persona de tota la unitat familiar”.

MÉS

-Nou web educatiu

Els docents podran consultar en línia el catàleg del Centre de documentació i recursos pedagògics, situat a l’edifici de les columnes d’Andorra la Vella, conèixer la disponibilitat dels espais de treball del centre i reservar-los per internet. L’empresa adjudicatària dels treballs d’elaboració d’aquest portal web, que inclourà el Banc de recursos educatius i una maquetació nova del catàleg del Centre de documentació i recursos, va ser Andornet per un import total de 64.213 euros.

-Plaça d’inspector

S’obre la convocatòria per a la cobertura d’una plaça d’inspector de treball, adscrita al departament d’Ocupació i Treball, perquè està prevista una futura jubilació i l’executiu vol evitar que el servei es trobi sense els recursos necessaris. Es tracta d’una plaça de caràcter indefinit.

-Nomenaments a policia

El Govern va aprovar, a proposta de la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, el nomenament definitiu de nou agents de policia, adscrits al Departament de Policia, que han conclòs satisfactòriament el període de formació.

-Més efectius a bombers

Llum verda al nomenament de vuit bombers en període de formació, adscrits al Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments (DPEIS), que començaran a partir del setembre d’enguany i s’allargarà quatre mesos. Els vuit efectius cobreixen places vacants.

tracking