Interior

Més de 200 adquisicions de nacionalitat en el primer trimestre

Un centenar de sol·licitants estan pendents d'acreditar la renúncia al passaport d'origen

El nou passaport biomètric que s'expedirà.govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 208 residents al país han demanat la nacionalitat andorrana durant el primer trimestre de l'any, de les quals 108 han obtingut el passaport amb plenitud de drets i un centenar han estat resoltes amb el reconeixement del dret d'adquisició de la nacionalitat a títol provisonal. La nacionalitat plena la tindran quan compleixen el tràmit d'acreditació que han renunciat al passaport d'origen que tenien anteriorment, segons informa Estadística aquest matí.

El recull detalla que dels 108 nous andorrans hi ha 74 persones que han adquirit la nacionalitat per origen i 34 per adquisició en haver renunciat a la que tenien. En aquest cas hi ha 82,4% de sol·licitants que han adquirit el passaport per haver complert el termini de residència de 20 anys, un 11,8% l'ha obtingut per matrimoni i el 5,9% restant correspon a "altres motius". El 57,1% de les nacionalitzacions per residència són dones i un 64,3% han nascut a Espanya. I en el cas dels nous andorrans per casament hi ha un 75% de dones.

Estadística incideix que d'acord amb la normativa europea de dades de migració i protecció internacional només es considera adquisició de nacionalitat la que correspon a residents que canvien de passaport, és a dir, les 34 persones amb plenitud de drets per la renúncia a la nacionalitat anterior.

tracking