Alerta alimentària

Retirada de truites de patata per casos de botulisme

El govern espanyol ha detectat quatre casos de persones amb aquesta malaltia que havien consumit la truita precuinada del grup Palacios

Una de les truites de patata precuinades del grup Palacios

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha emès una ordre de retirar del mercat totes les truites de patata envasades del grup d'alimentacióPalaciosi,atenent alprincipi de precaució, demana a tothom que pugui disposar d'algun d'aquests productes que s'abstinguin de consumir-los i els retornin a l'establiment on van ser adquirits.

L'executiu emet l'ordre tenint en compte el comunicat emès per la direcció general de Salut Pública del ministeri de Sanitat d'Espanya, que segons indiquen en nota de premsa ha notificat que en la darrera setmana hi ha hagut set casos de persones amb símptomes compatibles amb el botulisme després d'haver consumit aquest producte. Dels set casos amb símptomes, quatre han estat confirmats amb botulisme, tot i que de moment Govern apunta que no s'ha establert cap evidència entre el seu consum i l'aparició de la malaltia.

El grup Palacios ha emès un comunicat on alerta de la retirada voluntària per precaució de totes les truites de patates envasades de les marques Palacios, Chef Select, Auchan, Eroski, Unide, Consum, DIA, Ametller, Condis, El Corte Inglés, Carrefour, Alipende, Grupo IFA i Rikissimo.

En cas d'haver consumit aquest producte i presentar símptomes compatibles, l'executiu recomana consultar al 116 o dirigir-se al servei d'urgències. El botulisme és una malaltia poc freqüentperògreu i poc causar símptomes inicials com fatiga intensa, debilitat i vertigen, seguits generalment per visió borrosa, sequedat de boca i dificultat perempassari parlar. A més, també pot produir vòmits, diarrea, restrenyiments i distensió abdominal. El botulisme no presenta febre.

tracking