Estadística

Comerç suma 276 negocis més fins al juny

Andorra registra 12.066 establiments actius, un 2,3% més que el trimestre passat

Distribució dels establiments per activitat durant el segon trimestre del 2023Estadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de comerços actius segueix a l'alça, arribant a finals de juny fins als 12.066. Es tracta d'un increment del 2,3% en relació al primer trimestre d'enguany, representats per la suma de 276 establiments nous. L'informe publicat aquest matí per Estadística apunta que l'augment registrat deriva del balanç positiu entre l'alta de 399 nous establiments i la baixa de 123.

El departament destaca l'increment de comerços del sector d'activitats professionals, científiques i tècniques, que aquest segon trimestre ha sumat 102 establiments nous; el sector d'informació i comunicacions, amb 67 negocis de nova obertura, i els de reparació de vehicles de motor i motocicletes, que en suma 45.

A finals de juny el centre neutràlgic respecte a l'ubicació dels establiments continuava sent Andorra la Vella, amb el 34,7% dels comerços del Principat, un total de 4.189. Escaldes-Engordany se situava a continuació amb 2.018 establiments, el 16,7% del total, i la Massana en tercer lloc, amb 1.624 negocis registrats. Tot i això, Estadística destaca que totes les parròquies han crescut aquest trimestre, sent la parròquia d'Ordino la que ha tingut la variació intertrimestral més elevada amb la suma de 630 establiments, vint-i-un més que el trimestre anterior.

tracking