rEPORTATGE

Judici per una baralla “de nens”

El conflicte va tenir lloc a la sortida d'un local d'oci nocturn.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Matinada del 24 de novembre de 2019. El local d’oci nocturn Eivissa Experience havia tancat i alguns assistents es trobaven fora de l’establiment. Parlant, buscant un taxi per tornar a casa o simplement fent temps abans de marxar. De cop i volta, es va formar una baralla entre dos joves que, quatre anys més tard, ha acabat en un judici per un delicte major de lesions doloses. L’acusat confessa que va ser una baralla “de nens” i no entén com s’ha arribat fins als tribunals.

Aquella matinada, un jove de 29 anys va dirigir-se al servei de policia per denunciar que un altre jove de 25 anys que coneixia de vista li va començar a pegar sense motiu i li va causar diverses lesions físiques. Entre elles, la caiguda del pont dental. El Ministeri Fiscal demana per a l’agressor tres mesos de presó condicional i el pagament de 5.000 euros al perjudicat com a indemnització per les despeses mèdiques i els perjudicis físics causats, ja que suposadament li hauria fet caure el pont dental amb un cop de puny.

La versió dels fets dels dos joves implicats en la batussa és ben diferent. El de 29 anys, que va presentar la denúncia, explicava que estava parlant tranquil·lament amb l’altre jove i que aquest, de cop i volta, el va agafar per la jaqueta, el va llençar a terra i li va donar diversos cops de puny a l’espatlla i al cap. Un d’ells, li va provocar la lesió dental. El perjudicat també assegurava que l’altre jove l’amenaçava de llençar-lo “al riu pel pont”. Pel que fa a la versió del jove que s’enfronta a tres mesos condicionals, sostenia que es trobava a la sortida del local i que un noi que no coneixia el va començar a molestar. “Li vaig dir que marxés un cop i el segon li vaig donar una petita empenta. Llavors, ell em va donar un cop de puny i ens vam enganxar tots dos”, afirmava. A diferència del que diu el denunciant, ell sosté que tots dos es van pegar. Al final de la vista, l’acusat va lamentar-se per haver donat un cop de puny a l’altre noi. Tanmateix, va reivindicar que va ser una baralla “de nens”, que no li sembla “res tan greu com per presentar una denúncia” i que l’única raó que tindria l’altre jove per acusar-lo és perquè “algú li pagui el pont dental”.

Serà el Tribunal de Corts qui decideixi si el jove serà condemnat o no. El Ministeri Fiscal defensa els tres mesos condicionals i els 5.000 euros d’indemnització per haver comès un delicte major de lesions doloses. En canvi, la defensa de l’acusat sosté que el cop de puny hauria de ser considerat un delicte menor i proposa una setmana d’arrest nocturn i una multa de 100 euros.

tracking