estadística

El nombre de comerços s'incrementa un 2,3% respecte al primer trimestre

Imatge de compradors en els carrers.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Segons les dades d’Estadística, aquest mes de juny es van enregistrar 12.066 comerços actius, el que representa un augment del 2,3% en relació amb el primer trimestre d’enguany.

Concretament, són 276 els establiments nous, resultants del balanç positiu entre l’alta de 399 nous establiments i la baixa de 123.

L’informe destaca el creixement de comerços en el sector d’activitats professionals, científiques i tècniques, que en aquest segon trimestre sumen 102 establiments nous; el sector d’informació i comunicacions, amb 67 negocis de nova obertura, i els de reparació de vehicles de motor i motocicletes, que arriba als 45.

Respecte a la ubicació, el document detalla que Andorra la Vella continua sent, a finals de juny, la zona amb més concentració del comerç, amb un 34,7% dels establiments del país, un total de 4.189; seguida d’Escaldes-Engordany, amb una concentració del 16,7%, és a dir, 2.018 establiments, i de la Massana, que té 1.264 negocis registrats. L’informe també conclou que totes les parròquies han crescut aquest trimestre, especialment Ordino, que amb un total de 630 establiments, vint-i-un més que el trimestre anterior, té la variació intertrimestral més alta.

tracking