Sanitat

La sobrassada retirada d'Escaubells no contenia listèria

La investigació analítica conclou que el producte presentava una activitat de l'aigua incompatible amb el creixement del bacteri

Hospital de Meritxell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sobrassada de la marcaEscaubellsque va ser retirada de la venda a principis de mes no estava contaminada per cap bacteri. La investigació analítica ha conclòsque el producte possiblement afectat, amb número de lot 042223, presentava una activitat de l'aigua incompatible amb el creixement de listèria monocytogenes, el bacteri conegut per causar la malaltia de la listeriosi.

L'empresa Ecotècnic, assessora en l'àmbit de la seguretat alimentària d'Andorcarn, informa en nota de premsa que la investigació va ser iniciada després de l'alertasanitàriaemesa pel departament de Salut el 30 de juny, quan en un autocontrol rutinari es va constatar la possible presència del bacteri. Els resultats de la investigació han demostrat que la quantitat del bacteri present en la sobrassada complia amb els requisits de la normativa vigent. D'aquesta manera, asseguren que el lot que va ser retirat de forma cautelar no provocava cap risc per a la salut de les persones i garanteixen a la ciutadania que la sobrassada de la marcaEscaubellsés apta per al seu consum.

tracking