La Batllia va trigar 2,5 anys en pronunciar-se sobre un règim de visites
El Constitucional admet la vulneració del dret a un judici de durada raonable i obre la via perquè el pare sigui indemnitzat
El conflicte entre dos pares al voltant del règim de visites de la filla ha finalitzat amb una sentència del Tribunal Constitucional declarant la vulneració del dret a un judici de durada raonable d’un dels progenitors i el dret a ser indemnitzat.
Els fets es remunten a l’any 2018 quan el Tribunal Superior anul·la temporalment les visites del pare a la nena, que llavors té 12 anys, a demanda de la mare acompanya la petició amb un certificat psicològic de la menor. Aquesta suspensió havia d’aixecar-se de manera progressiva amb assistència psicològica
El pare va sol·licitar, en vistes que el seguiment havia estat positiu, la represa de les visites durant el 2019. La batllia va trigar dos anys i mig en pronunciar-se. Ho va fer a través d’un aute en què declarava la separació, la dissolució del règim econòmic matrimonial i atribuïa la guàrdia i custòdia de la menor en exclusiva a la mare, sense que fos procedent fixar un règim de visites.
El recurs del pare davant el Superior va ser igualment desestimat fins que va decidir acudir al Tribunal Constitucional. En el recurs d’empara presentant constatava que des del primer informe de la psicòloga assignada, del novembre del 2018, la batllia havia de dictar una resolució que establís o denegués la represa dels contactes. També apel·la a que ha estat sis anys apartat "injustament de la seva filla" que ara ja és major d’edat. "Ha passat la preadolescència i adolescència sense la figura del pare".
El Constitucional considera que el temps transcorregut "no pot considerar-se un termini adequat" per "una qüestió tan rellevant en l’evolució de la relació paternofilial" i que precisament la salvaguarda de l’interès de la menor exigia una resolució àgil en un sentit o altre.