El personal de l'UTE vota en contra de la proposta del mediador

Una majoria dels treballadors rebutja la proposta que havia d’acabar amb el conflicte

Una ambulància de l'actual adjudicatària.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors d’Ambulàncies de Transport Sanitari (ATS) es van pronunciar ahir contra la proposta que va presentar el mediador per acabar amb el conflicte que arrossega l’empresa. Deu vots a favor i 16 vots en contra deixen en una posició molt complicada l’UTE i també al Govern, que no va descartar rescatar la concessió si la plantilla trencava la negociació.

Fonts dels treballadors van remarcar ahir que va ajudar molt que la votació va ser secreta i tothom es va poder expressar lliurement, tant els càrrecs de confiança com els empleats que han arribat nous i presumptament amb unes condicions diferents a les que tenen els més veterans.

Des de l’empresa es va preferir no fer declaracions. Les mateixes fonts de la plantilla van subratllar que el document dels mediadors encara no havia estat avalat des d’un punt de vista jurídic i que suposava acceptar unes condicions desfavorables per a la plantilla.

Les fonts van voler remarcar el valor del resultat perquè, segons van assegurar, es van fer pressions i amenaces amb perdre els llocs de treball si la mediació fracassava. Aquest era el primer pas per negociar passat l’estiu un conveni entre les dues parts.

Els empleats estan en contra que amb les denominades guàrdies continuades es pugui arribar a fer 60 hores setmanals, ja que la legislació marca que han de ser un màxim de 48. El còmput horari fixa 1.800 hores anuals. Actualment, es fan setmanes llargues de 48 hores i curtes de 36. També existeixen diferències amb les guàrdies localitzables, que ara són voluntàries i passaven a ser obligatòries.

tracking