Les analítiques conclouen que no hi havia droga a la beguda de les joves

Cap de les dues noies que van anar al punt lila d’Escaldes ha presentat denúncia

El punt lila que es va situar a la festa major d'Escaldes-Engordany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’analítica que va realitzar la policia a la possible droga dissolta en el got d’una de les dues noies que van acudir al punt lila durant la celebració de la festa major d’Escaldes-Engordany, dimarts a la matinada, ha resultat negativa. D’aquesta manera, amb el resultat no positiu i amb les anàlisis a les quals es va sotmetre la jove que va beure del got, es dona per definitivament tancat el cas. Cap de les dues noies que van acudir al punt lila, sospitant que havien estat drogades contra la seva voluntat, no han presentat finalment cap denúncia.

El punt lila d’Escaldes-Engordany va atendre tres noies la matinada de dilluns a dimarts que van acudir a la carpa al sospitar que algú els podria haver posat alguna substància química a la beguda, cosa que va activar el protocol elaborat per Igualtat per a aquestes situacions. Les joves van ser ateses, en un primer moment, pel punt de socors situat just al costat de la carpa del punt lila, fins que va arribar l’ambulància i les va portar a l’hospital, on se’ls va fer les proves pertinents. Dels tres casos, només dos van ser traslladats a la policia, que va investigar la possible intoxicació per drogues de dues noies, de 19 i 20 anys. Les noies no van veure ningú introduint cap producte químic al got, però van explicar que hi havia “una pols estranya” a la seva beguda.

Tot i el resultat negatiu d’aquest cas registrat a la festa escaldenca, s’ha posat de manifest el bon funcionament dels punts liles, de manera que la Creu Roja va parlar de la necessitat que es posin en funcionament a totes les festes majors que se celebren al país durant l’estiu. D’aquesta manera, qualsevol persona que hagi patit una agressió masclista o LGBTI-fòbica es pot apropar a aquests punts, que són unes carpes que compten amb una infermera, un tècnic social i diversos voluntaris.

tracking