Polèmica amb la Seu d'Urgell

Espot assegura que s'han "tergiversat" les paraules i que no es vol fer fora a ningú

El cap de Govern assegura que el model de creixement del país continua sent el de residència

Espot reunit amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan BarreraSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha deixat clar aquesta tarda que "no es vol fer fora a ningú del país" i que la polèmica amb la Seu d'Urgell sobre el problema d'habitatge ha estat causada per la "tergiversació" de les seves declaracions. Espot ha afirmat que ha trucat a l'alcalde de la Seu, Joan Barrera, just després de la seva roda de premsa per "demanar-li explicacions". El batlle li hauria transmès el seu malestar al voltant de la "tergiversació de les meves paraules" i "les pressions de molts mitjans que li demanaven que fes declaracions al respecte", segons ha declarat el cap de Govern.

En la conversa telefònica Barrera i Espot han poguttractarla polèmica, arribant finalment a un acord sobre el fonsproblemàticen qüestió. Així, el cap li ha deixat clar que ni ell ni la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge,ConxitaMarsol, "hem dit mai que la gent que resideix o viu a Andorra ha d'anar a viure fora". "No només no ho hem dit mai,sinóque totes les passes que estem fent són per evitar això", ha assegurat, posant especial èmfasi a la inversió de gairebé 50 milions d'euros que l'actual Govern està destinant a la creació d'habitatge a preu assequible.

En referència al model de creixement del país, Espot ha apuntat que aquest s'ha de continuar fonamentant en el model de residència i ha afirmat que aposten per un creixement sostenible d'Andorra i les seves zones transfrontereres, "sent conscients de quinslímitsi limitacions tenim com a país i treballantambla vista posada a llarg termini perquè tinguem unaactivitateconòmica sostenible i no tanta demanda de mà d'obra". Finalment, ha repetit que s'ha de dignificar "l'existència i vidaquotidiana" dels fronterers, millorant les vies decomunicaciói de transport públic.

tracking