atractius turístics

La decisió sobre el futur del Cirque es prendrà a la tardor

L’ocupació per veure l’espectacle s’ha situat en un 90%, cosa que ha portat Andorra Turisme a fer una valoració positiva

L'espectacle 'Festa' del Cirque du Soleil es va poder veure ahir per última vegada.@ANDORRAWORLD

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“La valoració que fem és prou satisfactòria.” Aquest és el balanç que feia ahir el cap de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, sobre l’espectacle Festa que el Cirque du Soleil ha estat oferint durant tot el mes de juliol i del qual ahir es va poder veure la darrera representació. D’aquesta manera, a falta de comptabilitzar l’assistència de públic d’ahir, “la previsió ens diu que tancarem amb una ocupació situada al voltant del 90%, aproximadament uns quatre punts superior a la de l’any passat”.

Això vol dir que poc més de 70.000 persones han vist enguany l’espectacle de la companyia canadenca, una xifra que es considera encara més positiva si es té en compte que aquest any totes les localitats eren amb seient i, per tant, la capacitat de la carpa era menor que en altres edicions. “Era un repte important perquè fins ara no s’havia donat aquesta situació i s’havia de veure si seríem capaços d’omplir les 3.500 localitats que tenia l’emplaçament”, va manifestar Torres.

Tot i la bona acceptació, un any més, de l’espectacle, Torres no va aclarir, però, si la col·laboració engegada amb la companyia canadenca ara fa una desena d’anys continuarà a partir de l’any vinent, ja que primer caldrà fer una valoració global de la qual no es disposarà fins al setembre o l’octubre. “El futur ja es veurà perquè encara falta fer l’anàlisi de totes les dades, que tot just estem començant a fer i, per tant, no serà fins a finals del setembre o l’octubre que disposarem de les dades per fer una valoració exacta de l’espectacle”, va assenyalar el directiu d’Andorra Turisme, que va deixar clar que en tot cas es tractarà d’una decisió del ministre de Turisme i Comerç i del mateix Govern. “La decisió no es pot prendre si no es tenen dades i, com dic, hem d’esperar una mica el retorn d’aquestes dades, que justament ara s’estan analitzant”, va reiterar Torres.

En aquest sentit, Torres va explicar que espera que els espectadors valorin positivament a l’enquesta que es realitza que en aquesta ocasió “tothom ha pogut gaudir de l’espectacle assegut”. L’enquesta que es fa arribar als assistents quan han vist l’espectacle recull informació no només sobre la proposta en si, la qualitat i el seu desenvolupament, sinó que també s’interessa sobre altres aspectes com la procedència del públic, la mitjana de dies d’estades o si han vingut en altres ocasions a veure el Cirque du Soleil. El 80% dels espectadors provenen de fora del país.

El cert és que des que la companyia canadenca va aterrar a Andorra, l’any 2013, amb Scalada, més de 800.000 persones han gaudit dels diferents espectacles que s’han anat elaborant de manera específica per a Andorra, nou en total, ja que la pandèmia va obligar a aturar momentàniament aquesta iniciativa. Primer els espectadors van poder veure la saga Scalada, Scalada Mater Natura, Scalada Storia, Scalada Vision i Scalada Stelar, i posteriorment Diva, Rebel, MUV i Festa.

De fet, des del sector hoteler s’ha insistit sempre que les representacions han suposat un incentiu important a l’hora d’atreure més visitants al juliol, un mes en què hi havia uns nivells d’ocupació molt inferiors als que s’han registrat durant els últims anys. I és que, tal com va indicar ahir Torres, del total de les entrades, “dos terços s’han venut directament a la pàgina www.visitandorra.com, on tenim la informació en nou idiomes, i la resta s’han reservat a través del sector, que oferia paquets turístics als seus clients amb un preu preferent”.

“Habitualment, la primera setmana tothom estava a l’expectativa i després la situació va millorar pel que fa a les reserves i hem arribat a unes xifres similars a l’any anterior, per tant crec que la valoració del sector hoteler també serà positiva en aquesta ocasió”, va dir Torres. “L’opció de tenir alternatives és una de les que estan sobre la taula, però no podem avançar quin serà el futur d’aquest esdeveniment”, va concloure el directiu d’Andorra Turisme. Els treballs per desmuntar la carpa en la qual s’ha pogut veure l’espectacle comencen avui, i s’allargaran durant tres setmanes.

tracking