transport de viatgers

Tres empreses opten a la línia de bus entre la Seu i Andorra

Cooperativa Interurbana, Andbus i Hife presenten la documentació demanada pel Govern i Nadal descarta fer-ho per falta de rendibilitat

Camino Bus assumeix ara tot el servei a la línia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres empreses de transport han presentat finalment la documentació per optar a cobrir la línia de bus entre Andorra i la Seu d’Urgell. Es tracta de companyies que ja són conegudes perquè estan operant al país en diferents trajectes, com són la Cooperativa Interurbana, Andbus i Hife, mentre que Autocars Nadal ha decidit no concórrer per donar aquest servei. Segons va explicar el director d’aquesta última empresa, Bartumeu Gabriel, el fet que s’hagin de complir tota una sèrie de requisits, com ara uns preus concrets i uns vehicles amb determinades característiques, i que, a més, el permís només es concedeixi per a un període de dos anys, fa que creguin que la línia “no és rendible” i, per tant, han descartat presentar-s’hi.

L’executiu es va limitar ahir a informar, i ho va fer a través del cap de Govern, que són tres les empreses entre les quals s’haurà de determinar quina es farà càrrec de la ruta que fins ara ha estat realitzant Hife, des que Montmantell va entrar en fallida fins ahir, 31 de juliol. Fonts d’aquesta última companyia van confirmar que s’han interessat per obtenir aquesta autorització, però van descartar fer qualsevol tipus de declaració. De la mateixa manera, també ho va fer Andbus, des de la qual no es van fer manifestacions en no estar disponible cap dels responsables de la companyia.

Per la seva banda, el gerent de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès, va indicar que opten a l’autorització de la línia internacional. Dallerès es va mostrar convençut que el reforç suposarà que hi hagi més viatgers. “A millor servei sempre hi ha més usuaris”, va subratllar. El gerent de laCooperativa Interurbanava explicar que està previst que el servei es pugui ajustar un cop transcorreguts sis mesos depenent de l’evolució del nombre d’usuaris.

La nova autorització suposarà que cada mitja hora passarà un bus amb aquest recorregut, el doble que ara. Un cop el Govern hagi pres una decisió, la companyia elegida tindrà dos mesos per començar a oferir el servei. A més, els vehicles hauran de complir tota una sèrie de condicions a partir dels sis mesos: han de ser eficients energèticament i comptar amb plataforma per a persones amb mobilitat reduïda. Mentre no operi la nova empresa, Camino Bus assumeix el servei en la seva totalitat.

tracking