UL entra al pacte d'Estat sobre l'acord d'associació del que s'esborra Concòrdia

Espot ha manifestat que espera que Concòrdia "faci un pas endavant" i formi part també del pacte d'Estat

Reunió del pacte d'Estat per a l'acord d'associació amb la Unió EuropeaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les forces polítiques que han participat en les converses per posar en marxa un pacte d'Estat sobre l'acord d'associació amb la Unió Europea (UE) han arribat aquest matí a un "document de consens" i l'han rubricat. Així ho ha explicatavuiel cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d'Estat per a les relacions amb la UE, Landry Riba.

D'aquesta manera ha quedat fora delpacte d'Estat Andorra Endavant, que ja va anunciar la seva decisió en la darrera reunió, mentre queConcòrdia, com també va dir, donarà una resposta al setembre. Unió Laurediana també hi participarà, tot i la postura mostradaa travésd'una carta per Josep Pintat, que fins ara ha estat negociant i ha estat substituït avui per Josep Majoral. Espot ha manifestat que espera queConcòrdia"faci un pas endavant" i formi part també delpacte d'Estat. "Al final, exercir la responsabilitatpolíticaés també tenir un punt de valentia", ha afirmat el cap de Govern,al temps queindicava que "faré tots els esforços perquè s'hi sumi".

La firma del pacte es farà al mes de setembre, abans que s'iniciï una nova ronda negociadora amb la UE. Cada partit disposarà de dos representats com a màxim que podran participar en la negociació, així com en la seva preparació. Una variació que finalment s'ha introduït al text és que es fixa que hi haurà reunions ampliades, amb la presència de les forces polítiques i de representants de la societat civil, que faran un seguiment de les qüestions que es tractin a la negociació.

Espot ha reiterat que hi ha una "finestra d'oportunitats" que s'ha d'aprofitar per tancar un acord favorable per als interessos d'Andorra abans que acabi l'any. Tot i això, ha deixat clar que "si no hi ha un bon acord notindremproblemes en prosseguir la negociació fins al març, abril o maig". "No ens hem de deixar condicionar pels altres països que estan negociant", ha afegit Espot, ja que "som els menys avançats en la negociació".

tracking