prevenció

El ministeri descarta per ara vacunar els nens contra el virus de la grip

Catalunya incorpora la immunització a partir de la tardor vinent

Una injecció contra la grip.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El calendari de vacunacions infantil no incorporarà “de moment” el vaccí contra la grip. El ministeri de Salut va assenyalar que la decisió s’ha pres seguint les recomanacions del consell assessor de patologia infecciosa i del servei de pediatria. Catalunya ha aprovat immunitzar els nens d’entre sis mesos i cinc anys a partir de la tardor, seguint una recomanació estatal. Fins ara, com en el cas d’Andorra, únicament es vacunava els infants de més de sis mesos considerats de risc per altres patologies. Ara s’inclou al calendari perquè es tracta d’un grup d’edat que es contagia molt del virus i també el transmet a l’entorn.

Andorra ho descarta ara per ara, però des del ministeri van recordar que “el calendari de vacunes infantil està en contínua valoració, adaptant-se a les necessitats, actualitzacions i recomanacions que sorgeixen”.

El ministeri ha previst comprar per a la campanya vinent 9.000 vacunes contra el virus, de les quals 50 són per a menors d’entre sis mesos i dos anys. La resta són per a majors de 24 mesos. El vaccí està recomanat i és gratuït per als grups de risc, que són els majors de 64 anys, perquè poden patir complicacions severes si es contagien, o persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries. També s’insta a vacunar-se les persones que poden contagiar individus de risc, com és el cas del personal sanitari.

tracking