rEPORTATGE

Empoderant l'entorn rural

El govern llança una campanya amb l’objectiu de sensibilitzar els ciutadans i visitants en el respecte vers l’agricultura i els espais verds.

Presentació de la campanya.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’esforç, tenacitat i empenta que suposa la creació, per part d’agricultors, pagesos i ramaders, de productes de qualitat sovint passa desapercebuda entre els constants estímuls que desprenen els nuclis urbans. És per això que des del Govern, en col·laboració amb els set comuns i l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA), s’ha llançat una campanya orientada a fonamentar el respecte cap als entorns rurals a l’hora que donar més visualització a la tasca dels agricultors i els seus productes.

“Volem posar en valor la tasca de ramaders i agricultors i traspassar-la a la ciutadania”, va explicar Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, durant la presentació de la campanya ahir a la tarda a l’avinguda Carlemany. Segons el ministre, la campanya estarà dividida en dos àmbits de manera que es pugui incidir de forma eficaç en els hàbits dels ciutadans. D’una banda, s’instal·laran cartells a les explotacions agrícoles i ramaderes, per tal d’anunciar als ciutadans que es troben en aquest tipus d’espai, tot fent una crida a la necessitat de respectar l’entorn amb dos missatges clars: “gaudeix d’aquestes activitats de la pagesia i la ramaderia amb respecte”, i “no embrutis els espais on es produeix el que després ens mengem”. Casal va informar que ha estat cada comú l’encarregat d’identificar i escollir les zones on s’instal·larà la senyalització vertical.

L’altra línia d’actuació serà la col·locació de marquesines a peu de carrer a les zones cèntriques de les diferents parròquies i als nuclis urbans. Segons Casal, “en aquest cas es tracta de conscienciar la població en general”, i per fer-ho s’ha escollit el lema Aquí produïm qualitat. Respecta l’entorn.

Els cartells també compten amb un codi QR acompanyat d’una llegenda que convida els usuaris a conèixer els productes autòctons, amb el qual s’accedeix al portal d’Agricultura, en què s’expliquen les diferents denominacions de qualitat dels productes artesans.

tracking