Finances

L'Estat assumeix un crèdit tou de Montmantell de 163.000 euros

L’empresa ha fet fallida i no ha tornat els diners avalats pel Govern

Oficines de Montmantell tancades per la fallida del grup empresarialFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les arques públiques han hagut d’abonar 176.152,15 euros de crèdits tous de dues empreses que no han pagat els diners avalats pel Govern en el marc de la crisi econòmica per la pandèmia de la covid, segons publica el BOPA. L’import més elevat correspon a l’execució del crèdit tou de 163.155,31 euros impagats per Montmantell SL per la fallida de l’empresa de transport de viatgers, i és el segon d'aquesta societat que ha de pagar l'Estat després dels 180.548,94 euros avalats a La Hispano Andorrana.

El segon crèdit tou assumit per l’Estat és de 12.996,84 euros que havia d’haver pagat El Brot Xic per l’ajut demanat acollint-se a les mesures excepcionals del Gover per pal·liar els efectes econòmics de la inactivitat pel coronavirus. L’acord d’execució de l’aval va ser adoptat pel consell de ministres el 21 de juny, iel del crèdit de Montmantell es va decidir en la reunió del gabinet del 19 de juliol.

El ministre Portaveu, Guillem Casal, va assegurar fa unes setmanes, quan es va publicar que l’Estat havia pagat de més de 2,3 milions en crèdits tous impagats que ja s’havia iniciat el procés per reclamar els diners a les empreses deutores. En el cas de les societats que han fet fallida la reclamació es farà per via judicial a la Batllia com a creditors, com succeeix amb Montmantell i La Hispano Andorrana.

tracking