finances

Montmantell i El Brot Xic entren a la llista de crèdits tous impagats

El Govern haurà d’assumir un total de 176.152 euros per l’execució dels avals

Un autobús de Montmantell.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha hagut d’abonar 176.152 euros provinents dels crèdits tous de les empreses Montmantell i El Brot Xic. L’import més elevat correspon a l’execució del crèdit tou de 163.155 euros impagats per Montmantell SL, pel fet que l’empresa va entrar en fallida. Es tracta del segon crèdit d’aquesta societat que l’Estat es veu obligat a pagar, després dels 180.548 euros avalats a La Hispano Andorrana. El segon dels crèdits executats, pertanyent a El Brot Xic, és de 12.996 euros.

Ambdues empreses s’havien acollit a les mesures excepcionals del Govern per pal·liar els efectes de la inactivitat provocada per la pandèmia de coronavirus. En el primer cas, referent a Montmantell, el crèdit es va decidir en la reunió del gabinet del 19 de juliol, i en el cas d’El Brot Xic, l’acord d’execució de l’aval va ser adoptat el 21 de juny pel consell de ministres.

Va ser a principi de juliol quan el Govern va fer públic que havia pagat un import de més de 2,3 milions i va publicar una llista de 69 empreses que no havien retornat els crèdits tous rebuts en el marc del programa extraordinari d’avals. A aquesta llista s’afegeixen ara aquestes dues empreses. Així, el ministre portaveu, Guillem Casal, va explicar ahir en roda de premsa que des de Govern “es preveia que aquesta llista evolucionaria perquè aquests crèdits segueixen en vigència i encara s’estan retornant pels titulars d’aquestes empreses”. Segons el ministre, és molt possible que entrin noves empreses a la llista, però tot i així va assegurar que “estem al voltant d’uns índexs de morositat molt inferiors als que estaven previstos i a uns índexs de morositat molt inferiors als que normalment registren les entitats bancàries en productes d’aquests tipus. El Govern de moment està tranquil”. Casal va assegurar que ja s’havia iniciat el procés per reclamar els diners a les empreses deutores.

tracking