Crisi a la majoria a Ordino

DA ajorna el geriàtric fins després de les comunals

Mortés anul·la la sessió de comú per a la votació sobre la residència davant de la falta de suport

El conseller de la minoria Enric Dolsa i el cònsol major, Josep Àngel Mortés, moments abans de l'última sessió de comú.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La votació per tirar endavant la residència geriàtrica a Ordino queda anul·lada sine die. El cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, va anunciar en la sessió de comú de la setmana passada que posposava la qüestió fins avui. A principi d’aquesta setmana, però, el mandatari va avisar la minoria comunal que finalment la sessió prevista per avui també quedava anul·lada. El motiu que ha al·legat Mortés és que cal fer canvis en el plec de bases. El cònsol, però, no disposava del suport necessari per tirar endavant el projecte, ja que només tenia els vots de la cònsol menor, Eva Choy, i del conseller Xavier Herver.

Davant dels dubtes que generava el projecte, el cap de Govern i membres de la majoria també van intervenir i, de fet, el primer ajornament es va fer després d’una reunió entre Mortés, Espot i altres membres demòcrates en la qual es va demanar modificar el plec de bases per tal de garantir un nombre de places convencionades concretes amb preferència per a les persones nascudes o residents a Ordino. Fonts del partit taronja van indicar ahir que finalment amb una setmana no s’ha tingut prou temps per fer les revisions escaients i per aquest motiu s’ha decidit ajornar la qüestió. De fet, no descarten deixar el projecte ja per al següent mandat si el desembre revaliden la confiança dels ordinencs. Les mateixes fonts van apuntar que cal treballar millor el plec de bases i lligar-lo bé, a més de fer més pedagogia del projecte entre la ciutadania de la parròquia. Tot plegat també permetrà, van afegir, deixar més temps per garantir una major concurrència pública de les empreses que es vulguin presentar al concurs per explotar la residència.

La minoria comunal, per la seva banda, va criticar la decisió del cònsol i les maneres de fer. Especialment contundent va ser el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, que va assegurar que el que està passant amb el projecte de la residència és “un escàndol que ha explotat als morros del senyor cònsol” i va convidar Mortés a dimitir. “És el tema més important del mandat i la majoria li ha tret la confiança. Ell, per dignitat, hauria de marxar a casa”, va deixar clar. En la mateixa línia, va afegir que “s’ha quedat sol amb només el suport de Choy i Herver, tots els que tenien una mica de seny se li han girat en contra”.

Dolsa també va recordar que “el projecte ja va començar tort” i va assegurar que darrere hi ha Antoni Garcia, home de confiança de l’exministre d’Economia, Jordi Gallardo. També va criticar que el comú vulgui fer una concessió per 50 anys per un lloguer de només 30.000 euros anuals.

Un punt que també va destacar la consellera de Movem Ordino Bàrbara Pàmies, que va qualificar de “ridícul” que es demani un lloguer de 2.500 euros al mes per aquell terreny. La consellera va avançar que vol demanar directament al cònsol quin interès considera que té el projecte per la par­ròquia i va indicar que “no vull pensar que té cap interès personal” amb la residència. Des de Movem Ordino es considera que l’espai hauria de ser utilitzat per fer-hi una zona verda, ja que properament es preveu un creixement important en aquella zona, anomenada unitat 21, i caldrà “deixar-la respirar”.

FETS

1 Mortés no té prou suport en el projecte

El cònsol volia aprovar la concessió de la residència abans d’acabar el mandat, però només tenia el suport de la cònsol menor i del conseller Herver.

2 La votació s’ajorna una setmana

En la sessió de comú de la setmana passada, el mandatari comunal va anunciar que s’ajornava la votació sobre la residència fins avui.

3 Reunió amb el cap de govern i la majoria

Mortés va al·legar que l’ajornament era per fer un canvi al plec de bases que s’havia demanat en una reunió amb Espot i altres membres de la majoria.

4 La residència queda anul·lada ‘sine die’

Finalment, la sessió que s’havia de fer avui també s’ha anul·lat i no hi ha nova data prevista. Des de DA no es descarta deixar el projecte per al mandat vinent.

tracking