Policia

Extradit des de Manchester un pròfug recercat per lesions

L'home de 49 anys ha ingressat a la presó de la Comella

La presó de la Comella.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un fugitiu de la justícia andorrana acusat d'un delicte major de lesions ha estat entregat aquesta setmana a la policia andorrana per les autoritats del Regne Unit, segons ha informat el cos de seguretat. L'home és un no resident de 49 anys que va ser localitzat a Manchester per la policia britànica per l'ordre judicial de recerca internacional de la qual havia fet difusió Interpol Andorra.

El pròfug va declarar davant el batlle de guàrdia quan va arribar a Andorra i va ser traslladat a presó fins que l'endemà va comparèixer davant el batlle instructor de la causa per la que estava en recerca, que va decretar el processament pels fets dels quals està acusat i l'ingrés al centre penitenciari de la Comella.

L'extradicció s'ha fet després que el fugitiu fos detingut per la policia del Regne Unit i que la justícia britànica hagi desestimat tot els recursos interposats per l'home per evitar ser traslladat al Principat. L'entrega a la policia andorrana ha estat possible gràcies a la cooperació diplomàtica andorrana i anglesa i a la cooperació amb la policia espanyola i l'NCA (National Crime Agency) anglesa que ha permès la coordinació per fer l'entrega, segons explica el servei d'ordre andorrà en un comunicat.

tracking