cultura

Els castellers omplen la plaça Príncep Benlloch

La colla d’Andorra va reclamar la necessitat de tenir local propi durant l’esdeveniment

Els castellers omplen la plaça Príncep BenllochCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers d’Andorra van citar-se ahir a la plaça Príncep Benlloch per exhibir les seves comeses. Els primers a actuar van ser els Xiquets de Valls, que van aixecar tres castells dins la gamma de 8, començant amb un 3d8, per continuar amb un 4d8 i un 5d8. Per finalitzar van oferir un pilar de 6. Segons Juli Peña, president dels Castellers d’Andorra, la colla volia oferir algun castell de la gamma de 9, però no va poder ser perquè eren uns tres-cents i “els faltava gent, unes 60 persones més”.

Quant a l’actuació dels Castellers d’Andorra, la colla va aixecar un 3d6, un 3d6 amb agulla, un 4d6, i un pilar que es va quedar per sota. “El clima estable ens ha ajudat, ja que no feia la calor dels altres dies” va afirmar Peña, que va valorar positivament tant l’actuació com la participació de la colla que ahir va comptar amb una setantena de membres: “Es nota que és una cita important i hem aconseguit acomplir les expectatives. El fet que vingui una colla important ens beneficia i ens apropa a la fita d’aconseguir que el fet casteller s’arreli aquí”

Segons el president, la colla encara s’està recuperant de les baixes ocasionades per la pandèmia: “Ens anem recuperant, però està sent un procés lent. La covid va provocar que molts dels castellers abandonessin la colla. Abans de la pandèmia érem uns cent deu i quan vam reprendre l’activitat només en quedàvem cinquanta, vam perdre gairebé el 60% de la massa social.”

Una altra de les necessitats de la colla que va ser exposada ahir durant l’actuació és la de tenir un local propi per fer els assajos: “Un local seria la pedra d’unió i un punt de trobada”.

Acomplida la fita de la festa major d’Andorra la Vella, ara el grup enceta la recta final de la temporada. Després de fer una parada a l’agost, els quedaran algunes actuacions al setembre, amb exhibicions a Tuixent i a Vic, i també a l’octubre, amb cites a Tarragona i al mateix Parc Central amb motiu de la celebració del Dia Mundial de Donació d’Òrgans. Per al novembre el grup es proposa el repte de presentar una gamma diferent, concretament els agradaria aixecar un 5d6, una torre de 6 i un 4d6 amb agulla, “fet que significaria una millora substancial” va afirmar Peña. Per aconseguir-ho la colla necessitaria unes quaranta persones més i creuen que és molt factible: “sobretot pel que representa la colla en la societat. Aquí tothom és benvingut, tant és l’edat o la procedència, creem llaços d’amistat”. Peña recorda que si algú es vol apuntar pot seguir-los a les xarxes i que els assajos són dimarts i divendres.

El 3d6 aixecat pels Castellers d'Andorra

tracking