Reportatge
Degustació gourmet
Andorra protagonitzarà un dels episodis de la segona temporada d’‘El príncipe de las ostras’, on es barrejarà gastronomia i experiències exclusives
Després d’una primera temporada plena d’èxit i amb noms tan coneguts com Javier Olleros, Christian Escribà o Evaristo Daporta, xefs de fama internacional, l’equip d’El príncipe de las ostras prepara una segona temporada de vuit episodis que es rodarà en diferents països del món. Andorra serà un d’ells i de la mà del presentador i productor de la sèrie, Òscar Martínez, els espectadors podran gaudir d’una experiència completa que unirà gastronomia amb les activitats singulars que només es poden trobar al principat.
Segons Martínez la idea de fer una primera temporada que s’endinsa i aprofundeix en la degustació de les ostres va sorgir en part per la seva passió per aquest molusc: “Soc un fan de la gastronomia, i especialment del marisc, i m’agrada degustar les ostres al natural, però preparades d’una manera especial.” Segons Martínez, va haver-hi una època en què va agafar l’hàbit de comprar productes com caviar, ous de salmó salvatge o caviaroli, en botigues gourmet. Productes que després treia als restaurants especialitzats en ostres per fer la seva pròpia preparació: “Anava equipat amb les meves eines i feia la meva pròpia barreja. Això va cridar l’atenció i de mica en mica vaig anar guanyant la confiança dels xefs. A partir d’aquí va sortir la idea de fer aquest programa”, va explicar Martínez. Ara, finalitzada la primera temporada el programa vol anar més enllà amb una segona temporada que s’anomenarà El príncipe de las ostras. Edición gourmet i que barrejarà gastronomia i experiències exclusives.
“Soc un amant d’Andorra perquè té moltes coses per oferir, i en aquest capítol el que volem fer és ensenyar-la al món”, va emfatisar Martínez, que també va avançar que el capítol dedicat al país serviria per fer-ne un retrat, presentant propostes enlluernadores: “El principat té una posició rellevant dins d’Europa i té una àmplia oferta d’activitats tant a l’hivern, amb l’esquí, els balnearis i les pistes de gel; com a l’estiu, amb les excursions a cavall, i les activitats de muntanya. El que volem és crear una experiència en l’espectador unint gastronomia i vivències úniques”.
Tot i que el capítol que versarà sobre Andorra encara s’està cuinant, segons avança Martínez, és molt possible que es prenguin com a referència alguns plats tradicionals com l’escudella: “L’escudella és un dels menjars típics del país, sens dubte, i pot ser interessant com ha evolucionat en mans dels xefs més reconeguts.”
Respecte als possibles restaurants que podrien aparèixer al programa figuren El Diamant, Can Manel, Hincha, el Celler d’en Toni o Beç Andorra, tot i que encara estan en converses.
Mentre que la primera temporada de la sèrie ja es pot degustar a Movistar Plus Andorra, la gravació de la segona temporada es farà entre els mesos de setembre i octubre, i segurament s’emetrà el mes de juliol del 2024. Tot apunta que Andorra compartirà temporada amb Tòquio, Ciutat de Mèxic i Cancun; Itàlia, Mònaco, Madrid, Toronto, Nova York i Nova Orleans, d’aquest darrer l’equip va avançar que es presentaran les ostres Rockefeller que reben aquest nom pel símil del seu sabor amb la fortuna del magnat.