REPORTATGE

Més vendes de tests de la covid

Els establiments veuen certa reactivació en la comercialització d’aquest producte.

Les vendes de tests d'antígens estan creixent.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els tests de la covid no s’han deixat de vendre en els últims mesos. Com recorden les autoritats sanitàries, el virus continua ben present entre nosaltres i sempre hi ha algú que vol saber si s’ha contagiat. El cert, però, és que durant la darrera setmana les vendes d’aquests tests d’antígens han experimentat certa reactivació.

No són totes les farmàcies consultades les que ho afirmen, ni tampoc es tracta de grans quantitats d’unitats, però sí que és cert que aquests dies es fan algunes vendes d’aquest producte, que abans eren pràcticament inexistents al llarg de molts dies. “Ho estem notant i, després de molts dies sense cap venda, aquesta setmana ja hem venut tres tests”, van explicar des d’una farmàcia d’Andorra la Vella. En aquest mateix sentit, la responsable d’un altre establiment va manifestar que “hem vist cert augment l’últim mes i mig, segurament perquè també hi ha hagut més grip d’estiu i la gent vol saber si s’ha contagiat de covid o ha agafat una grip, ja que el test serveix per a les dues malalties”. “Sabem que hi ha hagut casos de contagi i la gent té por i vol fer-se el test”, afegeixen.

Des d’una altra farmàcia expliquen que “no hem fet més vendes últimament, tot i que veiem que, de tant en tant, hi ha persones que davant un refredat o malestar volen fer-se el test per saber si tenen covid”. En aquesta mateixa línia, des d’un altre establiment s’assenyala que “sempre hi ha gent que es fa el test, però les vendes, per ara, no han crescut”,

El lleuger increment de les vendes de tests coincideix amb un augment dels casos notificats al ministeri de Salut, que ha estat de nou la primera setmana d’agost. Els símptomes són, en tot cas, lleus, si bé quatre persones que patien altres patologies van haver de ser ingressades a l’hospital i ja han rebut l’alta.

tracking