El temps

L'alerta per calor s'amplia fins al diumenge

Meteorologia avisa que les temperatures continuaran per sobre dels 32 graus

Avís per calor fins al diumenge al centre i sud d'AndorraMeteo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Meteorologia dona per finalitzat avui l'episodi de calor intensa que ha afectat Andorra aquesta setmana per a la zona nord però amplia l'avís groc per altes temperatures perquè al centre i al sud es preveu que els termòmetres continuïn per sobre dels 32 graus. El servei indica que el Principat continuarà "sota el domini del sol i la estabilitat aportats per les altes pressions del nord d'Àfrica, tot i algun núvol de tarda" i destaca que les temperatures seguiran sent altes però "ja no seran tan extremes con en dies passats i tendiran a normalitzar-se".

El pronòstic del temps anuncia màximes de 34 graus avui, de 33 graus per a demà i de 32 per a diumenge a les zones centrals del territori. Al Pas de la Casa la temperatura arribarà a 18 graus avui i serà de 17 graus durant el cap de setmana.

El cos de bombers recalca que el nivell d'incendis continua sent alt i manté el nivell 1 de perill per la situació de calor i falta de precipitacions que pateix Andorra.

Meteorologia informava ahir que aquesta situació de "calor extrema" que ha disparat les temperatures com es habitual porta una massa d'aire "associada a les altes pressions que afloren del nord d'Àfrica, ve acompanyada de pols en suspensió". I Acció Climàtica ressaltava que que les dades registrades ahir a l'estació de la Comella, a 1.225 metres, "podem certificar que s'han batut rècords". El de la màxima de 35,9 graus, "la més alta per a un agost" i també el de la mínima més alta amb 21,4 graus.

tracking