infraestructures

No hi ha termini per resoldre les al·legacions a l'heliport a Pal

L’executiu respondrà a les reclamacions al projecte en un període de temps “raonable”

Zona on es construirà l'heliport.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern no haurà de resoldre les al·legacions presentades contra l’heliport en un termini determinat. Ho va apuntar ahir el cap de l’executiu, Xavier Espot, a preguntes dels periodistes. El mandatari va puntualitzar que s’hi donarà resposta en un període de temps “raonable”, ni superior ni inferior al que el Govern ha necessitat en projectes com el de la infraestructura que es projecta a la Caubella de Pal. “S’estudiaran tècnicament sense cap tipus de consideració política i a partir d’aquí es prendrà la decisió que s’hagi de prendre”, va afirmar.

Espot va assenyalar que només dues persones han presentat al·legacions al projecte, cosa que no és una xifra “enorme”, ja que “es podia presumir que hi hauria moltes més al·legacions”. Aquest fet podria facilitar que els terminis siguin “més reduïts del que es podia pensar inicialment”, tot i que caldrà analitzar bé “l’abast de les al·legacions”.

Els informes sotmesos fins dimecres d’aquesta setmana a informació pública al comú de la Massana són l’avaluació d’impacte ambiental de l’heliport i altres documents de les fases 1 i 2 de construcció de la infraestructura. Les fases corresponen a la tala, desbrossada i implantació de l’obra i a l’obra civil per a la plataforma.

Una de les queixes va presentar-la l’excap de llista de Progressistes-SDP per la Massana, Michel Moliné, com a representant del comitè local de la formació. L’argument principal dels socialdemòcrates contra el futur equipament és que és inviable pels efectes destructius que tindran les obres en l’entorn natural.

Els treballs de construcció de l’heliport afectaran una superfície de 2,5 hectàrees de bosc, xifra que equival al 0,5% de la zona amb les mateixes característiques silvícoles que hi ha a la zona. El terreny de concessió és d’onze hectàrees en total.

tracking